Kort verslag Ter Leede O23-1 – FC Lisse O23-1

KORT VERSLAG TER LEEDE O23-1 – FC LISSE O23-1

Zaterdag 24 september 2022 12.00 uur

TER LEEDE GAAT FIER AAN DE LEIDING IN DE EERSTE DIVISIE A

Na de wedstrijd in mei van de afgelopen competitie schreef ik “Ter Leede O23 een maat te groot voor FC Lisse O23.” Wel, dat gold ook voor afgelopen zaterdag. Was toen 5-0 de einduitslag, nu kwam O23 met dezelfde cijfers voor, maar door enkele slordigheden/fouten mocht Lisse nog twee keer scoren. Dat is een smetje op een verder uitstekende wedstrijd waarin de tegenstander er zeventig minuten lang niet in slaagde om een fatsoenlijke aanval op te zetten.

In de rust stond het al 3-0 door eerst een prachtige vrije trap van Martijn Youri Wooter in minuut acht, twintig minuten later uit een assist van Daniel Abbink de knappe treffer met buitenkant voet van Rik van ’t Wout en vervolgens kon Benjamin van Aken uit een steekpass van Stijn van Biezen in de 34e minuut de 3-0 aantekenen.

In het begin kon Lisse nog wel enig weerwerk leveren, daarna konden de gasten het hoge tempo niet meer bijbenen en bepaalden ze zich tot afweren.

Na de rust met Julian van der Kwaak voor de licht geblesseerde Stijn van Biezen scoorde Rik van ’t Wout in de 55e minuut uit de kluts de 4-0 en een zestal minuten later werd het 5-0 door een own goal van FC Lisse. Hierna was de druk van Ter Leede weg, werd het spel slordiger, rommeliger – het mag niet, maar is begrijpelijk – en omdat doelman Daan Prins de hele wedstrijd nauwelijks iets te doen kreeg was zijn concentratie kennelijk weg en loste hij eerst een bal, wat de 5-1 opleverde, redde daarna uitstekend, maar keerde hij de houdbare schuiver vlak voor tijd niet waardoor de eindstand 5-2 werd.

En zo staat O23-1 met 12 uit vier en een doelsaldo van 15-7 mooi bovenaan, gevolgd door Quick ’20 dat door het 3-2 verlies in de tweede wedstrijd tegen Ter Leede drie punten minder heeft en is Lisse derde met zeven uit vier in deze halve herfstcompetitie van acht ploegen. Na veertien wedstrijden is de herfstkampioen bekend en na de winterstop begint weer de voorjaarscompetitie. De vorige herfst promoveerde O23 van de tweede naar de eerste divisie, poule A. Hoger is er niet of je moet promoveren naar de O21 competitie D-niveau.Daarin zitten clubs als Quick Boys, maar ook BVO’s.

Ter Leede begon met de 2-4 uitwinst op HHC Hardenberg, daarna de genoemde winst tegen Quick ’20, gevolgd door de 1-3 winst tegen Olympia Haarlem waarna ook FC Lisse eraan moest geloven.

Komende week moet het team van Hoogervorst/Van Neyhof uit naar ADO ’20, de nummer vier van de ranglijst en op acht oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Urk O23-1.

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Daniel Abbink, Tomas de Louw, Jarno Berkhof, Martijn Wooter, Benjamin van Aken (66’ Ryan Hoekstra), Stijn van Biezen (46’ Julian van der Kwaak), Julian Autar ©, Wessel Blankespoor, Rik van ’t Wout (59’ Rowey van Stijn), Oscar Minnaard ( 71’ Raemon Riethoven)