Kort verslag Ter Leede – RKAV Volendam

KORT VERSLAG TER LEEDE – VOLEMDAM RKAV

Woensdagavond 7 september 2023 20.00 uur

 

WEL GESCHOTEN MAAR WEER MIS

Terwijl uw correspondent zich uit Italië terugspoedde naar Nederland speelde Ter Leede tegen de amateurs van Volendam zijn tweede thuiswedstrijd. En weer kwam Roodgeel voor en weer was het de thuisclub die verloor. Na een goed halfuur met de voorsprong door Mike van den Steenhoven was het Volendam dat in het derde kwartier toesloeg met twee treffers en na de rust als Ter Leede meer aandringt en kansjes krijgt is het invaller Sout die met een verwoestend schot een mogelijke gelijkmaker weer op ruime afstand zet. Toch weet Melvin van Stijn vijf minuten voor het officiële eind nog de aansluitingstreffer te maken, maar het team van Oosterlee/Van Tongeren komt niet meer op gelijke hoogte en daarmee is het derde verlies en de zeventiende plek een feit.

Ter Leede heeft nu al vier doelpunten meer gemaakt dan vorig jaar, dat is positief, maar er ook al acht meer tegen geïncasseerd. En dat is zorgelijk.

Ter Leede startte met de kersverse aanwinst Lucas Leverland op de linksbackpositie en weer Nino Roffelsen in de basis. De eerste grote kans was voor Rowdy van der Putten, gevolgd door een enorme rush van Dirk Hoekstra met een uitstekende voorzet op Mike van den Steenhoven die in de 24e minuut Ter Leede op voorsprong zet.

Een half uur speelt de thuisclub goed, dan zakt men wat weg en wordt Volendam op rechts gevaarlijk en maakt Roy Tol de gelijkmaker en in de 38e minuut wordt het door Jens Kras 1-2 en met die stand gaan de ploegen rusten.

Na de pauze zoals gezegd een aandringend Ter Leede, enkele kansen, maar in de 63e minuut is het verwoestende schot van Azeddine Sout doelman Mark de Vries te machtig en staat het 1-3.

Met nieuwe krachten probeert Ter Leede terug te komen en in de 85e minuut maakt de voor Mike van den Steenhoven ingevallen Melvin van Stijn de aansluitingstreffer na een goede actie van Bart van der Weijden. Verder dan dat komt Ter Leede niet en vijf minuten later fluit scheidsrechter Willem Kuijntjes af.

Zaterdag nieuwe kansen in het duel van de rodelantaarndragers Ter Leede tegen Harkemase Boys thuis op de Roodemolen om drie uur.

Dat wordt weer spannend!

 

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Wesley Goeman (75’ Steven Wajer), Lucas Leverland, Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal, Luc de Kruijs (75’ Bart van der Weijden), Mike van den Steenhoven (85’ Melvin van Stijn), Rowdy van der Putten (65’ Oscar Minnaard), Marc de Kruijs

 

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent-scheidsrechter: Remco van der Hul en Edwar Holvast