Kort verslag Ter Leede – SteDoCo

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 11-01-2020 14.30 uur

“TER LEEDE ONTSNAPT, HOUDINI OP DE ROODEMOLEN”

Zo luidde mijn kop naar aanleiding van de 3-3 tegen Spijkenisse op 17 september 2016. Een 0-2 achterstand in de rust werd zelfs 0-3, geen Ter- Leedesupporter gaf ook nog maar een stuiver voor de kansen, maar door Splinter, Siali en Bayram werd het in extremis toch nog 3-3.

Wel, l’histoire se répête  op elf januari 2020, nu tegen SteDoCo: zelfde ruststand die door Joran Schröder met een hattrick in de 51e minuut werd uitgebreid en die 0-3 bleef nu zelfs tot de 83e minuut staan. Ik ken supporters die toen huiswaarts waren gekeerd en de wederopstanding niet meer hebben meegemaakt. Een misverstand tussen doelman en centrumverdediger werd door Joey van den Berg uitgebuit, Robert Steemers zorgde drie minuten voor tijd voor de 2-3 en in de eerste minuut van de extra tijd kopte Jim Gillissen Ter Leede naar de gelijkmakende 3-3 en omdat Vincent Verheul weigerde om zijn kans hierna te verzilveren werd dit ook de eindstand. Ter Leede wint een punt, Hoornaar verliest er twee kun je wel stellen.

Ter Leede start de eerste wedstrijd van dit decennium zonder de geschorste aanvoerder Boelee, de zieke Ian van Otterlo, zonder Jordly Petronia, Steven Wajer en de al langere tijd geblesseerde Brayan  Mosquera Caicedo. Ook doelman Bekkers is nog niet van de partij, voor hem stond Daan prins weer in de goal.  Nogal wat wijzigingen dus, nu hadden Sami Mouchih, Mounir  Darrazi, Noah Marti en ook Joey van den Berg weer een basisplek.

Ter Leede start goed en al in de vijfde minuut kan middenvelder Toon Zwetsloot uit een pass van Darrazi op rechts opkomen, zijn inzet wordt door doelman Smith gepareerd en de rebound van Omar Limon kan door back Bram van Eijk van de lijn worden gered. Daarna is het Van Eijk zelf die met een mooi schot doelman Prins test, iets wat voor Ter Leede linksback Darrazi even daarvoor met een mooi afstandsschot ook heeft gedaan.

Ter Leede blijft lang een licht overwicht houden, maar toch is het de topscorer van SteDoCo Joran Schröder die in de 34e minuut vrij eenvoudig kan inkoppen uit een assist van rechts van Benjamin van Wanrooij en in de 45e minuut kan hij na slecht uitverdedigen van de Ter Leededefensie de stand zelfs op 0-2 brengen!

Een somber perspectief en dat wordt nog erger als hij er na vijf minuten na rust zelfs 0-3 van maakt: Van Wanrooij zwenkt van rechts naar binnen, bedient Wielinga en die speelt de vrijstaande Schröder op links aan en zijn lage schot verdwijnt in de verre hoek.

Zelfs onze zeer optimistische reporter Willem Moleveld gelooft er op dat moment niet meer in, maar toch is de wederopstanding daar na enkele wisselingen in het veld. Echahbouni en Gillissen komen erin en even later ook Bok en in de 83e minuut taxeert de verdediging van SteDoCo een hoge bal van rechts ( van Jeffrey?) niet goed, Wesley Pollemans grijpt niet in, doelman Smith grijpt mis en Joey van den Berg is er als de kippen bij om de eerste tegengoal te scoren en hij rent met de bal terug, want wie weet! SteDoCo gelooft het wel en wisselt man van de wedstrijd Schröder voor Dos Santos.

Maar Ter Leede heeft haast, het dringt aan en vier minuten later zet Joey voor op Steemers en die scoort zijn negende treffer, het staat 2-3 en Robert rent zo mogelijk nog sneller met de bal terug, want die derde goal is nu toch nog echt mogelijk!

En die komt er! In de 91e minuut zet Robert Steemers nu zelf van links voor, een verdediger kopt onder de bal door en het is Jim Gillissen die de gelijkmaker erin kopt, hij hoeft er niet eens voor te springen!

Gelijk! En dat blijft zo, want als kort daarna Benjamin van Wanrooij op rechts zijn maatje Vincent Verheul aanspeelt kan deze op doelman Prins afgaan, maar hij ziet zijn lage schot net geen doel treffen, het verdwijnt links naast de paal en dat is meteen het laatste wapenfeit en scheidsrechter Wiersma fluit af en Ter Leede heeft toch nog een punt binnen en houdt de ploeg van Frans Adelaar en Cor Lems onder zich! Een mirakel!

Volgende week naar Heemskerk, tegen ODIN ’59.