Kort wedstrijdverslag Ajax (Amateurs) – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG AJAX (AMATEURS) – TER LEEDE

Zaterdag 2 december 2023 14.45 uur

WEER GEEN SUCCES UIT TEGEN AJAX

Onder het toeziend oog van oer-Ajacied Sjaak Swart wonnen de amateurs van Ajax met de zelfde cijfers als twee jaar geleden, 4-1 en dat zijn ook dezelfde cijfers als de laatste twee thuisoverwinningen van Ajax tegen Jos/Watergraafsmeer en SJC. Op deze overwinning die misschien wat geflatteerd was viel weinig aan te merken.

Ter Leede begon de eerste tien minuten wel met aardige aanvallen met onder andere een mooi schot van Steven Wajer die in de basis stond voor de geschorste Boy Tetteroo, maar de eerste de beste afvallende bal voor Ajax werd meteen keihard ingeschoten door Vincenzo Schep. Hierna waren er een tijdlang weinig kansen, maar na een uitstekende aanval van Ajax in de 43e minuut met goed spel van middenvelder Gwen van Zoolingen was het de al in de tiende minuut voor Kevin van Kippersluis ingevallen Kenneth Misa-Danso die de 2-0 scoorde. Even later probeerde Steven Wajer een leuk balletje van Carlito Fermina over de boomlange doelman Virgil Deen te prikken, maar dat mislukte.

Na de rust scoorde de ervaren Carlos Opoku in de 52e minuut de 3-0 en was het Tristan Buis die negen minuten later Ajax zelfs op een 4-0 voorsprong bracht, alvorens Luc de Kruijs voor Ter Leede de eer redde door met een mooi schot de 4-1 aan te tekenen.

Er zat deze middag duidelijk te weinig dynamiek in Ter Leede om het de Amsterdammers die veel beweeglijker opereerden lastig te maken. Met HBC voert Ajax nu onze vierde divisie A aan met een behoorlijke voorsprong op nummer drie Jos/Watergraafsmeer.

Volgende week wacht thuis de laatste, vijftiende ronde voor de winterstop tegen koploper HBC, al moet Ter Leede de uitwedstrijd tegen BOL nog inhalen.

We hopen op een beter optreden volgende week zaterdag tegen de Heemstede-Berkenrode Combinatie.

Tot dan!

Scoreverloop:

23’       Vincenzo Schep          1-0

43’       Kenneth Misa-Danso  2-0

52’       Carlos Opoku              3-0

61’       Tristan Buis                4-0

78’       Luc de Kruijs               4-1

Opstelling Ajax: Virgil Deen, Ruben Ligeon, Carlos Opoku, Xamen Flemming, Guillano With,Glenn van Zoolingen ©, Ali Akla (78’ Kaj de Jong), Darren Rosheuvel, Tristan Buis, Vincenzo Schep, Kevin van Kippersluis (10’ Kenneth Misa-Danso)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs, Steven Wajer (61’ Stijn van Biezen), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Rob Souwen

Assistent-scheidsrechter: Floris Smit en Jan van Gurp

(Met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld)