Kort wedstrijdverslag Ajax – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG AJAX – TER LEEDE zaterdag 12-09-2020 18.00 uur

TER LEEDE VERLIEST WEER OP DE TOEKOMST

Met de nacompetitiewedstrijd in mei 2018 erbij is dat nu voor de derde keer achtereen. Een handjevol Ajaxsupporters en enkele bestuursleden van Ter Leede zagen de gasten heel aardig starten, maar toen ze uit een mooie aanval niet scoorden deed de thuisploeg dat een minuut later wel en was Ajax daarna de betere ploeg. Tot de rust bleef het bij 1-0, maar kort na de thee kwam door een rollertje de 2-0 op het scorebord, kregen de godenzonen verschillende kansen en bepaalden ruim een kwartier voor tijd de eindstand op 3-0. Ter Leede neemt nu na twee wedstrijden de zeventiende plek in. Daar moet het de aanstaande thuiswedstrijd tegen ACV dan maar verandering in brengen.

De thuisploeg speelde met vier nieuwe basisspelers, verdediger Lars Middelwijk, Bryan Ottenhoff, Stefan Smal, Genridge Prijor en later ook Sercan Yilmaz en heeft duidelijk aan fysieke kracht gewonnen.

Ter Leede miste een aantal vaste krachten: Petronia, Van den Berg, Wajer, Martins en Steemers waren er (nog) niet bij, net zo min als Arroyo en Van der Lans. Nu stonden Tom Kroon en Daan Walraven centraal achterin, was Dirk Hoekstra rechtsback, was Sami Mouchih weer middenvelder naast Echahbouni en aanvoerder Glim en werd de voorhoede gevormd door Bekooij, Marti en Kaabouni.

Ter Leede start goed en daar waar in de achttiende minuut een mooie aanval op links via Mouchih en Echahbouni geen treffer oplevert is het Steven Smal die uit een combinatie met de goed spelende Genridge Prijor over links en door het midden de 1-0 voor de thuisploeg scoort.

Ter Leede is daarna zoekende en Ajax is de bovenliggende partij, maar scoort zoals gezegd voor de rust niet meer en als Roodgeel erna op zoek gaat naar de gelijkmaker komt de domper al na drie minuten als een rollertje van Timo van Roemburg onbereikbaar voor doelman Bekkers in de hoek verdwijnt, het staat 2-0.

Hierna laat Ricardo Fransberg twee mooie kansen onbenut en schiet Feyo Glim in de 53e minuut hard over. Bij Ter Leede zijn Stijn van Biezen en Benjamin van Aken er inmiddels voor Dirk Hoekstra en Noah Marti ingekomen en nadat in de 72e minuut invaller Jake Wollgarten met een mooi, laag schot in de rechterhoek de 3-0 heeft aangetekend maakt ook Sami Mouchih plaats voor Luc de Kruijs.

Het mag allemaal niet meer baten, in het laatste kwartier wordt er niet meer gescoord en fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Nick Tunnissen af, heeft thuisploeg Ajax zich uitstekend hersteld van het uitverlies tegen SteDeCo en moet Ter Leede dat aanstaande zaterdag maar weer gaan proberen tegen ACV. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

(Hans Snijders, met dank aan reporter Willem Moleveld)

Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, , Moiz da Silva (57’ Jake Wollgarten), Bryan Ottenhoff, Yarimo Janzen,  Glenn van Zoolingen ©, Ricardo Fransberg, Jack van Moerkerk, Stefan Smal, Timo van Roemburg (72’ Romano de Jonge), Genridge Prijor (69’ Tristan Buis), Lars Middelwijk (24’ geel),

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra (50’ Stijn van Biezen), Daan Walraven, Mounir Darrazi, Sohaib Echahbouni, Feyo Glim ©,Sami Mouchih (72’ Luc de Kruijs), Mike Bekooij, Noah Marti(50’  Benjamin van Aken), Yassin Kaabouni, Tom Kroon

Scheidsrechter:  Nick Tunnissen

Assistent-scheidsrechter: Amilcar Mejia en Bas Seegers