Kort wedstrijdverslag Ajax zaterdag – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG AJAX ZATERDAG – TER LEEDE

Zaterdag 30 november 2019 14.30 uur

TER LEEDE VERLIEST IN SLOTFASE VAN AJAX

En daardoor passeert de ploeg die zo slecht startte nu ook Ter Leede – en buurman VVSB – op de ranglijst. Waar de Ajacieden in de eerste negen wedstrijden slechts vijf punten, behaalden, waren dat er in de vijf daarna twaalf! En dat is een prestatie waar die van Ter Leede bleek bij afsteekt met nu de derde nederlaag op rij.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Ajax ging winnen, want de eerste helft was voor Ter Leede, het kwam terecht op voorsprong, maar door een gelukkig doelpunt kwam Ajax kort na rust gelijk en naarmate de tweede helft vorderde werd de thuisploeg sterker, kreeg kansen, zag een penalty gestopt worden, maar sloeg in de negentigste minuut toch toe en hield daardoor alle punten op de Toekomst.

Ter Leede start dit keer met Limon en Van den Berg in de basis, speelt toch counterend vanuit de verdediging en dat lukt aardig. In de tiende minuut krijgt eerst Robert Steemers voor Ter Leede een kansje na een combinatie met Omar Limon en daarna Jack van Moerkerk voor Ajax.

In de 17e minuut komt Ter Leede op voorsprong als Robert Steemers uit een combinatie de bal netjes binnen tikt en daarna krijgen de gasten nog meer kansen op de 0-2. Een vrije trap in de 33e minuut van Robertson gaat over en zes minuten later is Ian van Otterlo doorgebroken en wordt hij onregelmatig gestopt door Toer Bouwman die daarvoor – slechts? – geel krijgt en als aanvoerder Boelee daarover iets zegt krijgt ook hij geel van scheidsrechter Schul. Een inzet van Robert Steemers in de 38e minuut wordt van de lijn weggewerkt en de vrije trap van Ian van Otterlo vier meter buiten de zestien na een overtreding op Joey van den Berg gaat over en de ploegen gaan rusten met een 0-1 stand.

Na de thee komt Ajax scherper uit de kleedkamer en al in de 52e minuut trekt het de stand gelijk als Marijn Sterk een vrije trap van richting verandert en de bal in het doel ziet verdwijnen. Met nog zestien minuten te spelen wordt de sfeer wat onvriendelijker, over en weer krijgen de ploegen wat kansjes en dan krijgt Ajax na balverlies van Ter Leede in de 80e minuut een penalty toegekend die Marijn Sterk neemt, maar hij doet niet zo sterk of doelman Daan Prins pakt zijn schot en het blijft gelijk.

Ajax wordt echter sterker, het krijgt een dot van een kans, Ter Leede oogt wat vermoeid en Petronia staat klaar om in te vallen voor aanvoerder Boelee en ook Steven Wajer komt erin en even later maakt Benjamin van Aken zijn opwachting en hij ziet dat Ajax in de slotfase slimmer en professioneler is en dan komt bij Ajax Koen Blommestijn erin en dat is weer een gouden wissel – ook bij Ajax 2 scoorde hij in de 88e minuut – want in de 90e minuut brengt hij de thuisploeg op 2-1 en heeft Ter Leede zijn derde partij op rij verloren.

Gedane zaken nemen geen keer, dan volgende week maar weer, thuis tegen VVOG.

(Uw afwezige verslaggever Hans Snijders met dank aan Willem Moleveld)

Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Jake Wollgarten, Moiz da Silva, Toer Bouwman (38’ geel), Serghino Sanches, Marijn Sterk, Mitchel Bormann, Glenn van Zoolingen ©, Ricardo Fransberg, Romano de Jonge, Jack van Moerkerk (72’ Koen Blommestijn)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Mike Boelee  ©(38’ geel, 85’ Jordly Petronia), Ben van der Lans, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot, Omar Limon ( 85’ Steven Wajer), Robert Steemers, Joey van den Berg (88’ Benjamin van Aken)

Scheidsrechter: Remco Schul

Assistent-scheidsrechter: Robert Bruining (1e) en Jack Koornneef