Kort wedstrijdverslag DVS ’33 – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG DVS ’33 –TER LEEDE

Zaterdag 14 mei 2022 14.30 uur

ZWAARBEVOCHTEN EN VERDIEND PUNT VOOR TER LEEDE IN ERMELO

Lange tijd heeft Ter Leede uitzicht gehad op een tweede overwinning tegen DVS ’33 (na de 3-1 winst op de Roodemolen) door de treffer van Melvin van Stijn in de 37e minuut. Het was Stef Nijland die er in de 77e minuut voor zorgde dat de Ermeloërs op gelijke hoogte kwamen en daarna probeerde de thuisploeg nog verwoed om alle punten binnen te halen, maar Ter Leede hield manmoedig stand en na zeven extra minuten floot scheidsrechter Kevin Puts af en was Ter Leede een punt rijker, je zou ook kunnen zeggen jammer, twee punten armer, maar gezien het spelbeeld moet Roodgeel kunnen leven met dit gelijkspel. Een goede teamprestatie.

Ter Leede start dit keer voor de vertrouwde verdediging met Stijn van Biezen op het middenveld naast Tim Bloemendaal, Steven Wajer en een actieve Melvin van Stijn. Voorin staan Noah Marti, voor de geblesseerde Shaquille Prijor, en de zeer beweeglijke Thijs Haarman. Ook Joey van den Berg kan door een blessure niet van de partij zijn.

Ter Leede start prima en creëert als eerste twee mogelijkheden. Na een lange bal van Stijn van Biezen op Haarman schiet deze in kansrijke positie in de 18e minuut rechts net over en als even later Dirk Hoekstra weer eens gevaarlijk opkomt na een mooie passeerbeweging passt hij op de inlopende Melvin van Stijn die zijn inzet ook net rechts naast ziet gaan. Een eerste grote kans voor DVS ’33 krijgt aanvaller Benjamin Roemeon, maar zijn inzet wordt door Daan Walraven van de lijn gehaald.

De kansen van Ter Leede blijken de voorbode van de voorsprong in de 37e minuut te zijn. Na een corner krijgt Tomas Arroyo de bal uit de rebound, hij speelt Noah Marti in de zestien aan, diens inzet komt bij Malvin van Stijn terecht en met een lage schuiver in de rechterhoek tekent hij zijn vijfde treffer in deze competitie aan.

Door Vereniging Sterk probeert in de eerste helft langszij te komen, maar als ook de vrije trap van Tarik Evre na een overtreding van Van Stijn niet verder dan de Ter- Leedemuur komt gaan de ploegen met een 0-1 stand rusten.

Is de eerste helft qua kansen voor Ter Leede, de tweede helft is duidelijk voor de thuisploeg. Al in de 52e minuut krijgt Stef Nijland een mooie kans op de gelijkmaker, even later gaat de intikker van Maarten van Dijk net rechts naast, maar als in de 77e minuut Kenneth Aninkora op rechts de achterlijn haalt en de bal heel precies teruglegt op Stef Nijland en de sliding van Dirk Hoekstra net te laat komt, is zijn lage schuiver in de rechterhoek te veel voor de goed keepende doelman Mark de Vries en staan de ploegen gelijk.

Met nog een tweede wissel bij DVS ’33 en na de eerdere komst van Bart van der Weijden en Mike van den Steenhoven in de 62e minuut voor Van Stijn en Wajer en later nog Luc de Kruijs voor Haarman en na de gelijkmaker Feyo Glim voor Van Biezen moet Ter Leede op de been zien te blijven en dat lukt. Na zeven extra minuten, ook vanwege de drinkstop, fluit scheidsrechter Kevin Puts af en kan het collectief van Ter Leede een punt meenemen uit Ermelo. Vooraf teken je daar misschien voor, de uitslag is ook terecht, maar met iets meer geluk hadden het er ook nog drie kunnen zijn.

Volgende week maar thuis proberen te winnen van Barendrecht.

Tot daar!

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Tim van de Berg,Tarik Evre ©, Jeremy Jonker, Hayri Pinarci (84’ Lars Dekker), Stef Nijland, Benjamin Roemeon, Quincy Veenhof, Maarten van Dijk (60’ Kenneth Aninkora), Nassim el Alblak, Adriaan Kruisheer

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi (69’ geel), Stijn van Biezen (81’ Feyo Glim), Melvin van Stijn ( 42’ geel,62’Bart van der Weijden) Tim Bloemendaal (90 + 2’ geel), Steven Wajer (62’ Mike van den Steenhoven), Thijs Haarman (74’ Luc de Kruijs), Noah Marti

Scheidsrechter: Kevin Puts

Assistent-scheidsrechter: Bram Vervoorn en David Kloeke

(Met dank aan radioreporter Willem Moleveld voor zijn aantekeningen)