Kort wedstrijdverslag Excelsior ’31 – Ter Leede

KORT VERSLAG EXCELSIOR ’31 – TER LEEDE

Zaterdag 3 september 2022 14.30 uur

TWEEDE UITVERLIES VAN TER LEEDE

En nu in Rijssen met dezelfde cijfers als in Veenendaal met dit verschil dat toen de ruststand met 2-3 nog in het voordeel was van Roodgeel terwijl het tegen Excelsior ’31 al 2-0 stond toen de ploegen gingen pauzeren. Direct na de rust gaf Rowdy van der Putten Ter Leede weer hoop door slecht uitverdedigen van doelman Amos Wesseh doeltreffend af te straffen, maar het antwoord van de Rijssenaren met de 3-1 en 4-1 kort daarop was duidelijk en daarmee was de beslissing al wel gevallen aldus assistent-trainer/coach Hielke Penterman. Wel wisten Marc de Kruijs en weer Rowdy van der Putten de 4-2 en 5-3 te maken, aan scorend vermogen ligt het niet: met acht aanvallende doelpunten neemt Ter Leede de zesde plek in, maar de twaalf tegendoelpunten zorgen verdedigend voor een laatste plek en daarom neemt Ter Leede momenteel de zestiende plaats in. Dat kan beter en dat moet komende week dan maar gebeuren in de thuiswedstrijden tegen RKAV Volendam op woensdag en Harkemase Boys op zaterdag.

Kansen genoeg in de eerste helft, de meeste voor de thuisploeg, maar ook Ter Leede kreeg er een drietal. In de derde en vierde minuut wist Mark de Vries een doelpunt nog te voorkomen, in de 15e moest hij capituleren en scoorde spits Givan Werkhoven zijn eerste. Vijf minuten later komt de snel opgekomen Oscar Minnaard op links door, maar nog enigszins gehinderd schiet hij naast. In de 21e minuut verricht Mark twee knappe reddingen achtereen, schiet Marc de Kruijs in kansrijke positie over, in de 34e minuut geeft Luc de Kruijs van links voor op Rowdy van der Putten en diens schot kan doelman Amos Wesseh net nog over tikken. In de eerste minuut van de extra tijd krijgt Jasper Veldkamp op de linkerpunt van de zestien de gelegenheid om met rechts de bal in de uiterste rechterbovenhoek te plaatsen en is de ruststand 2-0.

Na de pauze is Steven Wajer Melvin van Stijn komen aflossen en zien we het debuut van Nino Roffelsen op het middenveld voor Bart van der Weijden. Een van Nino’s eerste acties is een moeilijke, want een pass terug van Luc de Kruijs op hem wordt onderschept en in de achtervolging weet hij de tweede score van Givan Werkhoven niet te voorkomen en staat het 3-1. In de 53e minuut scoort Rick Hammink uit een slimme assist op rechts de 4-1 in de korte hoek en in de 69e minuut na weer twee kansen van de thuisploeg weet Marc de Kruijs uit een mooie crosspass van Roffelsen op slimme wijze de doelman uit te spelen en met een boogbal de 4-2 te maken. Het antwoord is de 5-2 van Steff Kaptein uit een combinatie door het centrum en de eindstand 5-3 is het resultaat van een mooie pass van Marc de Kruijs op Rowdy van der Putten die langs zijn verdediger glipt en met een laag schot in de linkerhoek doelman Wesseh passeert.

Excelsior revancheert zich met deze 5-3 voor de 2-1 nederlaag op 30 april op de Roodemolen en Ter Leede?

Tja, mooie scores, maar geen resultaat. Hopelijk komt dat komende week wel.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Wesley Goeman (76’ Mike van den Steenhoven), Oscar Minnaard,  Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (46’ Steven Wajer), Luc de Kruijs (65’ Joel van de Graaf), Bart van der Weijden (46’ Nino Roffelsen), Rowdy van der Putten, Marc de Kruijs

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Chieljan Veen en Andrew Habib

( Hans Snijders vanuit Italië, met wederom dank aan reporter Willem Moleveld en nu ook Excelsior ’31 en ..Jan Ligtenberg!)