Kort wedstrijdverslag Hollandia – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG HOLLANDIA – TER LEEDE

Zaterdag 5 oktober 2024 18.15 uur

VOOR TER LEEDE BEGINT NU BIJ HOORN DE VICTORIE

Vorig jaar wist Hollandia op de elfde van de elfde in de extra tijd alsnog langszij te komen en ook nu deed de ploeg van coach Lars Keppel, met tien man na het vroegtijdig wegsturen van doelman Bakker, nog verwoede pogingen om er weer 2-2 van te maken, maar nu hield Ter Leede wel stand, het bleef 1-2 en zo kon het na acht minuten extra de eerste overwinning in dit competitiejaar vieren en dus werd het na de moeizame heenreis met veel oponthoud nu met drie punten in de tas een veel prettiger terugreis.

Ruim twintig minuten later dan het aangekondigde tijdstip geeft scheidsrechter Brinkman het startsignaal en de wedstrijd in nog maar vier minuten oud als Sieb Rutgers een dieptepass krijgt en de uit zijn doel komende Dirk Bakker hem met een soort kamikaze-actie torpedeert, net buiten de zestien naar later blijkt. Hij moet er met rood direct uit en dat veroorzaakt natuurlijk ook de nodige opwinding in en buiten het veld.

Bij vlagen zou de wederzijdse irritatie gedurende de gehele wedstrijd opspelen, vooral bij de thuisploeg die praktisch de volledige tijd met tien man moet uitspelen en dat levert het team nog een drietal gele kaarten op tegen twee waarop de gasten worden getrakteerd.

Met een man minder blijkt Hollandia toch een goede, gevaarlijke ploeg en het is in de elfde minuut dat de supersnelle Niels Koster de verdediging van Ter Leede te snel af is en de 1-0 op het scorebord brengt.

Ter Leede reageert in de 26e minuut met een mooie aanval wanneer Sieb Rutgers zijn medeaanvaller Marc de Kruijs een mooie kans biedt en als dat geen score wordt doet hij het twee minuten later zelf als hij uit de assist van Jordan de Jong op Van Bastenachtige wijze de bal achter invaller-doelman Huub Veltman knalt. Een schitterend doelpunt en de stand is gelijk.

Hierna volgt een wat chaotische fase met veel blessures en uiteindelijk in de zesde minuut van de extra tijd een mooie kans voor Niels Koster, maar zijn schot gaat naast het doel van doelman Fikkert.

Na de rust komt bij Ter Leede Martijn Youri Wooter er uit voorzorg in voor Dirk Hoekstra die in de 40e minuut bij een overtreding geel had gekregen. Hollandia probeert met hernieuwde moed meteen na de thee aan te klampen en Roodgeel raakt in de verdrukking en komt een keer goed weg.

Zelf creëert Ter Leede ook kansen en dat leidt tot twee treffers van Sieb Rutgers die beide worden afgekeurd, een wegens buitenspel en de volgende voor het aanvallen van de keeper.

Er komen over en weer kansen voor beide teams met onder meer een mooi schot van Marc de Kruijs en een steenharde pegel van Boy Tetteroo die Veltman tot corner verwerkt.

Dan ontvangt Sieb Rutgers in de 87e minuut de bal, controleert die, omspeelt een, twee spelers en schiet de 1-2 binnen.

Hollandia probeert hierna met de moed der wanhoop in de resterende tijd opnieuw de gelijkmaker te produceren, krijgt daarvoor nog acht minuten extra, dit tot enige opwinding en verbazing van BO-verslaggever Moleveld, maar het levert de Hoornaars dit keer slechts twee gele kaarten op en als Robin Brinkman affluit heeft Ter Leede zijn eerste zege geboekt.

Het moest er een keer van komen en wat de invloed van het ondertal bij de thuisploeg op deze partij is geweest is moeilijk te zeggen, het kan zowel een voor- als nadeel zijn.

Een feit is dat hierdoor Ter Leede en Hollandia op de ranglijst stuivertje wisselen en Roodgeel volgende week thuis tegen Scherpenzeel de mogelijkheid krijgt om nog verder te stijgen, want zo’n zege geeft de burger moed.

Maar of dat gaat gebeuren? We gaan het zien.

Opstelling Hollandia: Dirk Bakker (4’ rood, 4’ Huub Veltman), Romeo Fecunda (79’ Jim Broers 90 +3 geel), Denzel Inyamah (78’ geel), Mees Manshanden (90+5 geel), Daniël Schermer, Dennis Jansen (79’ Nick Bot), Freek Vrenegoor, Niels Koster, Encho Margaritha (90’ Melle van Maarle), Nick Maijenburg, Bart Spil ©

Opstelling Ter Leede: Timon Fikkert, Xamm Flemming © (78’ geel), Dirk Hoekstra (40’ geel, 46’ Martijn Youri Wooter), Lars van der Steen, Julian Jansen, Stijn van Biezen (71’ Julian van der Kwaak), Steven Wajer, Boy Tetterode (88’ Tomas de Louw), Sieb Rutgers (89’ geel), Marc de Kruijs (71’ Wessel Blankespoor), Jordan de Jong

Scheidsrechter: Robin Brinkman

Assistent-scheidsrechter: Leo Apperloo en Sjaak Voogd

Scoreverloop:

11’       :           1-0       Niels Koster

28’       :           1-1       Sieb Rutgers

87’       :           1-2       Sieb Rutgers

(Met dank aan BO-verslaggever Willem Moleveld)