Kort wedstrijdverslag HSV Hoek – Ter Leede

KORT WEDSTRIJDVERSLAG HSV HOEK – TER LEEDE

Zaterdag 20 november 2021 14.30 uur

TER LEEDE FLIKT HET TOCH WEER!

Tegen VVOG was het in de 95e minuut dat de Shaquille Prijor de winnende (1-2) scoorde, tegen HSV Hoek maakte hij – weer voor Thijs Haarman ingevallen – met een knap laag schot in de linkerhoek de 0-1 in de 89e minuut. Tegen ODIN ’59 liet Tomas Arroyo overigens zien dat hij het ook kan door ruim in de extra tijd de gelijkmaker aan te tekenen.

Lange tijd leek het erop dat deze negentiende onderlinge ontmoeting het tweede gelijkspel zou opleveren, vooral omdat Ter Leede vanaf de zestigste minuut met tien man verder moest nadat doelman Mark de Vries verbaal ongepast reageerde op een opmerking van de ingevallen Constansia en direct rood kreeg. Maar de thuisploeg verwierf zich te weinig echte kansen en debuterend doelman Mats Alkemade wist zijn doel met twee reddingen ook schoon te houden en via de counter kreeg Prijor twee kansen op een treffer waarvan hij de eerste knap benutte. En ondanks de domper van de uitsluiting kon de dertiende overwinning op HSV Hoek op de terugweg gevierd worden. Een knappe prestatie van het team van Roodakkers/Van Tongeren!

In het eerste halfuur mocht Hoek vier corners nemen tegen Ter Leede drie, kreeg Hoek na een verkeerde inspeelpass van de verder weer prima spelende Daan Walraven via Impens en Schalkwijk een kans, maar schoot de laatstgenoemde over, aan de andere kant kon Dirk Hoekstra in de zestien een combinatie tussen Steven Wajer en Melvin van Stijn niet afmaken, redde doelman De Vries bij een inzet van Istvan Bakx, maar het goed opbouwende spel van beide teams leidde in de eerste helft niet tot treffers.

Na de rust wisselden beide coaches twee spelers, van wie Jonathan Constansia al na een kwartier betrokken raakte bij een opstootje in het strafschopgebied. Een discriminerende reactie van Mark de Vries leidde tot directe uitsluiting, ondanks de excuses die Mark onmiddellijk aanbood. Na dit incident probeerde de thuisploeg met een man meer aan te zetten, maar dat lukte toch niet toch niet voldoende. In de 83e minuut kwam Shaquille Prijor er voor Thijs Haarman in, die overigens ook nog een mooie kans kreeg, maar zijn schot gekeerd zag, en maakte Shaquille Prijor bij de tweede counter goed gebruik van de geboden ruimte. Bart van der Weijden passte op hem, Prijor draaide zich knap vrij van zijn tegenstander en met een hard en laag schot in de linkerhoek passeerde hij doelman De Vroe. Zijn identieke schot bij een volgende counter wist de keeper wel te pareren en zo kwam er geen verandering meer in de winnende 0-1 stand.

Opstelling HSV Hoek: Griffin De Vroe, Alexander Embrechts (95’ geel), Istvan Bakx Roycel James, Steven Smulder (46’ Seppe Vereecke (75’  geel)), Rik Impens ©, Giovanni Olivier Delannoy (83’ Jahrdell Constansia), Erwin Franse (46’ Jonathan Constansia), Karim Bannani, Ruben de Jager, Steve Schalkwijk

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries (59’ rood), Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo © (74’ geel), Mounir Darrazi (63’ Sami Mouchih),Steven Wajer (46’ Bart van der Weijden),Mike van den Steenhoven, Feyo Glim, Melvin van Stijn ( 61’ Mats Alkemade), Thijs Haarman (83’ Shaquille Prijor), Noah Marti (46’ Mike Bekooij (93’ geel))

Scheidsrechter: Niels Boel

Assistent-scheidsrechter: Jaimy Pleijte en Dennis van Berk

(Dit verslag kwam tot stand op basis van beelden en radioverslag omdat uw verslaggever niet lijfelijk aanwezig kon zijn)