Kort wedstrijdverslag Jong Ter Leede – Verburch 2

KORT WEDSTRIJDVERSLAG JONG TERLEEDE – VERBURCH 2

Zaterdag 16 maart 2024 12.00 uur

TER LEEDE TWEE WINT NU WEL, MAAR PAS IN EXTREMIS

Wist Jong Ter Leede vorige week ondanks vele aanvallen niet te scoren tegen Voorschoten ’97, nu uit weer een behoorlijk aantal kansen wel,  tweemaal, waarbij het opvalt dat die treffers steeds aan het einde van de beide helften tot stand kwamen. De eerste in de 44e minuut en de tweede pas in de eerste minuut van de extra tijd.

Dat was wel de winnende, want in de 65e minuut was het Poeldijkse Verburch na een van hun schaarse aanvallen mede door geknoei van Ter Leede achterin op gelijke hoogte gekomen en ondanks vele verwoede pogingen van de thuisploeg begon het erop te lijken dat de Westlanders volkomen onverdiend met een punt huiswaarts zouden keren. Gelukkig was daar Robin Rovers, met Thijs Schepers aan het begin van de tweede helft ingevallen, die uit een hoge voorzet de winnende 2-1 wist aan te tekenen. Daarmee verstevigde het team van coach Blankespoor – Schepers zijn vierde plek met nu 31 punten en houdt het Verburch met 24 punten ruim onder zich.

Even terug naar het begin. Ter Leede 2 startte nu met Kane Vergeer in het doel, voor hem de centrale verdedigers aanvoerder Chris van der Zaag en Jordi van der Zwart en de backs Gijs Beekwilder op rechts en Bart Sloof op links, die overigens na een duel in de 27e minuut geblesseerd raakte en zich zeven minuten later moest laten vervangen door Sjoerd van Lemmen.

Op het middenveld opereerden Benjamin van Aken, Lucas Schepers en op tien Joel van de Graaf en voorin liepen Sam Rotteveel op links, Geer van der Wessel op rechts en Lars Sanberg  centraal. Zo, ook wel eens nuttig om de namen de revue te laten passeren. Op de bank naast de wissels nog de begeleiders Jack Bloemendaal, Wouter Everout en Kevin Hunt, en langs de lijn grensrechter Kees Rotteveel, bij elkaar een behoorlijk hechte groep met perspectief voor volgend jaar, want natuurlijk streeft de club ernaar om het tweede weer te doen terugkeren in de reserve-hoofdklasse.

Vanaf acquit verwierf Ter Leede zich al enkele corners en in de elfde minuut kreeg het een eerste kans, maar ook Verburch zag een mogelijkheid om te scoren toen de ver uitlopende doelman Vergeer de bal moest wegkoppen waarna een aanvaller de bal met een boog over de snel teruglopende doelman wilde spelen, maar gelukkig is Vergeer behoorlijk lang en plukte hij het leer uit de lucht.

Na een half uur kreeg Joel van de Graaf een prima kans na een perfecte voorzet van Wessel van der Geer, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg om doelman Stijger te passeren. Ook het schot van Benjamin van Aken even later kon hij onschadelijk maken, maar in de 44e minuut was de doelman toch kansloos toen Sam Rotteveel hem van dichtbij passeerde na een prima aanval van Ter Leede waarbij Benjamin van Aken snel oprukte, en de doelman de voorzet niet wist te onderscheppen.

Met die 1-0 stand gingen de ploegen rusten en na de thee kwamen Thijs Schepers en Robin Rovers erin voor Benjamin, die later nog wissel moest zijn bij het eerste, en Wessel van der Geer.

Het moet gezegd worden dat gaandeweg de tweede helft het spel van Ter Leede slordiger wordt en dat leidt al in de zestigste minuut, nadat de tegenstanders zijn twee wissels had ingebracht bijna tot een doelpunt, maar levert gelukkig slechts een corner op.

Direct hierna krijgt Joel van de Graaf zijn tweede grote kans op een doelpunt na een prima trap van doelman Vergeer die wordt doorgekopt door Robin Rovers waardoor Joel vogelvrij voor de keeper verschijnt, maar het leer onbesuisd hard over het doel jaagt.

Iets rustiger en meer bekeken en de 2-0 was een feit geweest, maar in plaats daarvan wordt het door een fout achterin zoals eerder vermeld gelijk!

Een tegenvaller en Ter Leede moet opnieuw aan de bak om weer voor te komen. De eerste mogelijkheid is voor Sam Rotteveel, het wordt slechts een corner, een minuut later in de 66e zet Sam weer prima voor en kopt Joel …….. over!

Hierna raakt de Verburch-doelman  geblesseerd, maar hij probeert hiermee tijd te rekken, want het team is door zijn wissels heen en zit er door het voortdurende verdedigen behoorlijk doorheen. Ter Leede moet doordrukken en dat doet het gelukkig ook en daarmee is de verdiende winst een feit.

Volgende week  wacht Jong Ter Leede de uitwedstrijd tegen Honselersdijk en dan zes april thuis een volgende zware test wanneer de nummer twee RKDEO uit Pijnacker-Nootdorp op bezoek komt.  Dat wordt de voorwedstrijd van het eerste tegen HV-HEDW.