Kort wedstrijdverslag oefenwedstrijd Ter Leede – Noordwijk

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – NOORDWIJK

Zaterdag 11 december 2021 14.00 uur

TER LEEDE GELIJKWAARDIG IN OEFENWEDSTRIJD TEGEN NOORDWIJK

Op sportpark De Roodemolen was er genoeg activiteit op het hoofdveld. Eerst speelde O23 in de LAV-cup met 1-1 gelijk tegen derdeklasser zaterdag Oegstgeest, iets over tweeën nam ons eerste elftal het op tegen tweededivisionist Noordwijk en toonde zich de evenknie door met 2-2 gelijk te spelen hoewel het een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. Door een misverstand in de defensie kon Ruben Marbus al in de zevende minuut de stilliggende bal simpel intikken en in de zeventigste minuut breidde Youri de Winter de voorsprong uit, maar daarna kwam Ter Leede in de 86e minuut terug door een mooie treffer van Thijs Haarman uit een assist van Luc de Kruijs en in de laatste minuut was het – wie anders dan – Dirk Hoekstra die uit een corner van Steven Wajer de gelijkmaker bij de eerste paal erin drukte, hoe dat wist hij zelf nauwelijks.

Belangrijker dan de doelpunten was het vertoonde veldspel van de thuisploeg. Ter Leede startte in dezelfde opstelling als tegen SteDoCo en deze basiself waren qua fitheid, felheid en in de combinaties zeker zo goed als het team van Zethof en daarom was de ongelukkige 0-1 een domper. Doelman Daan Prins riep “los”, wilde de stilliggende bal oprapen, Tomas Arroyo werkte dus niet weg, de bal werd nog enigszins aangeraakt, Daan kon er niet bij, Marbus pakte het cadeautje uit en scoorde. Hierna zagen we verschillende goede combinaties tussen de actieve Melvin van Stijn en Mike Bekooij, een schot van Tomas Arroyo en in de 17e minuut in kansrijke situatie een te gemakkelijke kopbal van Bekooij, terwijl Van Stijn na een prima pass van Shaquille Prijor over schoot. Ter Leede speelde in deze fase echt goed terwijl Noordwijk nauwelijks gevaar wist te stichten. Met name aanvoerder Arroyo verdedigde fel vooruit en ook middenvelders Tim Bloemendaal en Mike van den Steen lieten zich gelden.

In de 40e minuut zagen we weer een solo van Daan Walraven die passte op Prijor die naar binnen zwenkte, en zijn nog iets aangeraakte schot via de paal naast zag gaan. Het laatste wapenfeit was overigens van Noordwijker Marc de Kruijs die op links met een punter, omdat de bal net iets te ver voor hem uit rolde doelman Prins in de korte hoek wilde verschalken, maar deze stond op zijn post.

Na de rust bleven aanvankelijk alleen onze centrale verdedigers Arroyo en Walraven op hun post en kwamen er negen nieuwe spelers bij Ter Leede het veld op: Stijn van Biezen als rechtsback, Benjamin van Aken linksback, op het middenveld Feyo Glim, Steven Wajer, Joey van den Berg en Noah Marti in de spits, Thijs Haarman linkerspits en Luc de Kruijs als rechtsbuiten.

In de 52e minuut scoort Thijs Haarman, maar de treffer wordt om mij onduidelijke redenen afgekeurd en dat doet de scheidsrechter pas na enige aarzeling. Bij navraag van onze teammanager verklaarde hij dat hij het deed wegens een door de grensrechter geconstateerde “bepaalde”overtreding. Zelf zag hij geen fout, maar hij wilde zijn assistent niet afvallen. In een “echte” wedstrijd had hij het doelpunt goedgekeurd. Tja …

Balverlies bij Ter Leede op het middenveld resulteert in de 69e minuut in een snelle tegenstoot van Noordwijk en de score van Youri de Winter, Noah Marti loopt een armblessure op en Gijs Beekwilder komt erin als linksback, Stijn van Biezen gaat centraler spelen en Dirk Hoekstra en Melvin van Stijn worden teruggewisseld voor Daan Walraven en aanvoerder Arroyo.

Ook Noordwijk heeft ruim gewisseld en langzaamaan verwerft het nieuwe Ter Leede-elftal een overwicht, vooral het sterke optreden van de balvaste en –vaardige Benjamin van Aken valt op, naast de twee mooie schijnbewegingen van Luc de Kruijs waarmee hij zijn tegenstander passeert en in de 86e minuut is zijn slimme pass precies goed genoeg voor Thijs Haarman om de uitlopende doelman van Noordwijk te snel af te zijn en de 1-2 te scoren.

De kers op de taart is dan de corner van links van Steven Wajer die door Dirk Hoekstra subtiel bij de eerste paal wordt binnengewerkt waarna de scheidsrechter direct affluit.

Het was perfect voetbalweer en we hebben toch nog twee aantrekkelijke wedstrijden kunnen aanschouwen en dat is een pleister op de coronawonde.

Tot later en dat is vast pas in het nieuwe jaar!