Kort wedstrijdverslag Smitshoek 1 – Ter Leede 1

KORT WEDSTRIJDVERSLAG SMITSHOEK 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 08-10-2016, 14.30 uur

SLECHTS TWEE UIT TWEE

Zaterdag wisten zowel Ter Leede 2 ’s-morgens als de hoofdmacht ’s-middags in hun uitwedstrijden tegen Smitshoek niet te winnen. Het tweede speelde met 1-1 gelijk en het eerste kwam na een vroege voorsprong voor de rust, erna met 2-1 achter en wist uiteindelijk door fraai doorzetten van Vincent Ammerlaan de gelijkmaker te scoren. Net als vorig jaar op vijf december tegen hekkensluiter Sportlust ’46 leverden de uitwedstrijden tegen de gezamenlijke tegenstander (te) weinig op. Een winstpunt voor Smitshoek, verlies voor Ter Leede, maar gezien de kansen van de thuisploeg aan het eind wel een terechte uitslag.

Omdat uw correspondent wegens feestelijkheden afwezig was volgt – met dank aan oud-voorzitter Wijntjes – een kort verslag.

Ter Leede start dit keer met Güngor voor Siali, die pas later mocht invallen, en al na 10 minuten loopt Jesse Dingjan na een scrimmage de 0-1 binnen. Daarna volgt een rommelig spelbeeld. In de 43e minuut komt Smitshoek op 1-1 door een (gemakkelijk gegeven) strafschop. Doelman Constantin rent op een solerende speler van Smitshoek af, toucheert hem daarbij (??) licht nadat die de bal al heeft gespeeld, ontvangt geel en Sean Verburg benut de penalty.

Na de pauze hetzelfde concept, Ter Leede speelt slordig, te traag en zonder veel overtuiging op het hobbelige veld, krijgt weinig kansen en na een snelle break van Smitshoek en zwak verdedigen van Ter Leede brengt invaller Zepp Jacobs in de 75e minuut zijn ploeg op voorsprong.

Goed doorzetten van Vincent Ammerlaan zorgt tien minuten later voor de gelijkmaker en daarna krijgt Toon Zwetsloot nog een mogelijkheid om er 2-3 van te maken, maar daar staat tegenover dat Smitshoek in de slotminuten nog paal en lat raakt.

Dan is een puntendeling uiteindelijk terecht al denkt Smitshoek daar door de kansen in de eindfase wellicht anders over.

Na de slechte uitwedstrijd tegen Achilles Veen volgde het herstel tegen Swift. Dat lijkt me een goed scenario voor de komende “kraker” tegen Noordwijk.

Opstelling Smitshoek: Mike van der Wijngaert, Romain van Bruggen, J.M. Oomsen, Nick van Katwijk (28 geel), Patrick Fonseca, Diego Staas (86 Alex Recondie), Gilliomar Leona (80 geel, 80 Laurens Visser), Tom Achterberg ©, Sean Verburg, Erwin Bravenboer, Josiemar van de Werp (69 Zepp Jacobs)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin (42 geel), Mike Boelee ©,Tomas Arroyo (39 geel), Ben van der Lans, Hakan Bayram (61 Jeffrey Bok), Ronnie Verplancke, Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan, Jesse Dingjan , Maurits Splinter (57 geel, 69 Toon Zwetsloot), Mehmet Güngor (61 Oussama Siali)

Scheidsrechter: R.A. van de Rest

Assistent-scheidsrechter: M. Wagtmans (1e) en J. Voogt