Kort wedstrijdverslag Ter Leede O23-1 – FC Lisse O23-1

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE O23-1 – FC LISSE O23-1

Zaterdag 7 mei 2022 12.00 uur

TER LEEDE O23 EEN MAAT TE GROOT VOOR FC LISSE O23

Iets later dan gepland start onder prachtig lenteweer de wedstrijd, waardoor de spelers van Ter Leede 1 nog maar een kwartiertje kunnen meegenieten van O23, met onder hen ook aanvoerder O23 Stijn van Biezen die mee naar Veenendaal gaat. Nu komt Luca Schut onder luide toejuichingen met de aanvoerdersband om het veld op.  De treffer in de vierde minuut  van Rik van ’t Wout kan Ter Leede 1 nog net meepikken. Die 1-0 wordt ook de ruststand ondanks kansen voor beide teams. In de 20e minuut een inzet van Joel van de Graaf, nadat Luca Schut eerst over de bal maait, dan afdraait en Joel aanspeelt. Een schot van Rik in de 28e minuut kan Emiel van Vliet, de doelman van FC Lisse nog net overtikken.

Vlak voor de drinkpauze vliegt een vrije trap van Lisse van links net voor het doel van Jason Haggerty langs en erna leidt een gevaarlijke Lissese uitval via de kluts slechts tot een corner.

In de 39e minuut moet rechtsback Gijs Beekwilder zich na een kopduel met een tegenstander laten vervangen. Sam Rotteveel gaat van de tienpositie naar de linksbackplaats, Martijn Youri Wooter wordt rechtsback en O19 Timo Heemskerk komt erin. Een mooie verre bal van de linksback van Lisse, Lars Klomp, gaat er net niet in, na 48 minuten gaan de ploegen rusten.

Kort na de rust scoort Joel van de Graaf op links de 2-0 en daarna begint Ter Leede steeds beter te draaien, maar het duurt toch nog tot de 80e minuut voordat Julian van der Kwaak de 3-0 aantekent. De assist is van Sam Rotteveel en wordt vooraf gegaan door een prachtige actie van hem waarin hij vier man passeert!

De volgende treffer is van aanvoerder Schut zelf in de 85e minuut. Joel van de Graaf passt van links naar Luca op rechts, die naar binnen komt en in de korte hoek de 4-0 binnenschiet.

Het slotakkoord is de mooiste goal. Martijn Youri Wooter dribbelt van rechtsachter naar het midden, zet hoog voor en Timo Heemskerk kopt tegendraads de 5-0 in.

Door deze overwinning komt Ter Leede O23 in punten gelijk met koploper Fortuna Wormerveer (12 uit 6) dat met 2-1 verloor van ADO ’20 O23 en een iets beter doelsaldo (+9) dan Ter Leede (+7) heeft.

Volgende week speelt Ter Leede om twaalf uur uit DOVO  O23-  jawel! – en neemt Fortuna Wormerveer het om vijf uur op tegen RKVV DEM uit Beverwijk op.

Het wordt spannend!

Opstelling Ter Leede O23-1: Jason Haggerty, Gijs Beekwilder (39 Timo Heemskerk), Chris van der Zaag, Jarno Berkhof, Martijn Youri Wooter (80’ Lucas Schepers), Julian van der Kwaak, Luca Schut  ©, Rik van ’t Wout, Julian Autar, Sam Rotteveel, Joel van de Graaf

Scheidsrechter: Henry van Belkum

Assistent-scheidsrechter: K. Rotteveel en E.G.W. Goedemans