Kort wedstrijdverslag Ter Leede O23 – ADO ’20 O23

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE O23 – ADO ’20 O23

Zaterdag 26 maart 2022 12.15 uur

TER LEEDE O23 WINT ZIJN EERSTE WEDSTRIJD IN DIVISIE 1-A MET 3-2

Omdat het team van coach Riny Blankespoor in de eerste halve competitie ruimschoots kampioen in de Divisie 2-B werd (35 uit 14 tegen 28 uit 13 van nummer twee HBS) promoveerde het naar Divisie 1 poule A en speelde daarin zijn eerste wedstrijd thuis tegen ADO ’20 uit Heemskerk, aangezien vorige week de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg O23 afgelast werd. Het jonge team is goed in vorm, want eerder deze week, woensdagavond, plaatste het zich in de LAV-cup voor de halve finale door LSVV in de Kikkerpolder met 1-4 te verslaan.

In een goede eerste helft kwam O23 snel op voorsprong en sloot het die met een 3-1 voorsprong af. Na de rust kwam de tegenstander feller de kleedkamer uit, drong sterk aan, won veel meer duels en zag je aankomen dat de Heemskerkers de aansluitingstreffer gingen maken. Na de 3-2 herpakte Ter Leede zich wel, maar werd het veel meer een voetbalgevecht waardoor de kwaliteit van het aanvalsspel achteruit ging. De kansen die Ter Leede nog kreeg op een 4-2 werden niet benut en daarom bleef het spannend, maar wist de thuisploeg de punten in eigen huis te houden.

Al in de eerste minuut kwam Ter Leede door een snelle aanval door linkerspits Joël van de Graaf op voorsprong en bijna werd het goede spel al in de dertiende minuut bekroond door 2-0 toen Luc de Kruijs keihard uithaalde maar zijn poging net zag mislukken. Hierna werd ADO ’20 gevaarlijker, vooral door de scherpe voorzetten van hun linksbenige rechterspits en in de 20e minuut kon hun centrumspits zo’n scherpgesneden voorzet hard inkoppen en stond het gelijk.

Maar niet voor lang, want een minuut later profiteerde spits Noah Marti van verkeerd wegwerken van een verdediger en scoorde met een droog, laag schot in de rechterhoek de 2-1. Gevaarlijk uitlopen van onze doelman Mats Alkemade leverde ADO ’20 een vrije trap op, maar geen score; die kwam er wel door een mooie voorzet van Luc de Kruijs en een kopbal van Julian Autar waardoor de ploegen met een 3-1 stand gingen rusten nadat Noah Marti nog een mooie kans niet wist te benutten.

Na de thee dus een veel beter en feller ADO ’20 en in de 56e minuut  komen zij op 3-2. Hierna volgt een lange fase met veel onderbrekingen door blessures, vrije trappen en ook spelerswisselingen. Rik van ’t Wout komt erin voor Noah Marti, Sem Rotteveel voor Luc de Kruijs en ook Luca Schut maakt tien minuten voor tijd zijn opwachting.

Gescoord wordt er niet meer en zo haalt Ter Leede O23 zijn eerste zwaarbevochten punten binnen in een goede eerste en mindere tweede helft.

Volgende week 2 april weer thuis, om 11.30 uur tegen Quick ’20 O23-1. Zeg maar, de voorwedstrijd van Ter Leede1 – AFC Ajax amateurs 1.

Opstelling Ter Leede O23-1: Mats Alkemade, Gijs Beekwilder, Chris van der Zaag, Jarno Berkhof, Martijn Youri Wooter, Julian Autar, Julian van der Kwaak (85’ Luca Schut), Stijn van Biezen ©, Noah Marti (62’ Rik van ’t Wout), Luc de Kruijs (80’ Sem Rotteveel), Joel van de Graaf

Scheidsrechter: Garsfield Bons