Kort wedstrijdverslag Ter Leede – Oliveo

KORT WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – OLIVEO

VOOR DE TWEEDE RONDE DISTRICTSBEKER WEST II

DINSDAG 18 DECEMBER 2018  20.15 UUR

EN WEER SLAAT TER LEEDE ZIJN SLAG IN DE TWEEDE HELFT

Zondag tweedeklasser Onze Leus Is Vooruit En Overwinnen speelde de eerste helft een goede partij, kreeg nog een mooie kans op een vroege voorsprong terwijl het spel van Ter Leede wat plichtmatig oogde. Ook vlak na rust was er nog een kans voor de gasten, maar daarna was de pijp leeg en moest Oliveo machteloos toezien hoe de thuisploeg eerst uitliep naar 2-0 en met nieuw bloed in de ploeg er vlotjes 5-0 van maakte. Ter Leede is daarmee door naar de volgende ronde.

Eerst even de opstelling. Ruben van der Does stond in het doel. Achterin vormden Ben van der Lans en Jordly Petronia het centrale duo, op rechts geflankeerd door aanvoerder Boelee en op links door Floris Mulder. Jona Robertson en Toon Zwetsloot waren de middenvelders met voor hen op tien Ian van Otterlo. Jim Gillissen was centrumspits met op rechts Jeffrey Bok en op links Robert Steemers.

Ter Leede had veruit het meeste balbezit en mocht in de eerste helft al zeven corners nemen, maar verwierf zich slechts één echte kans in de 29e minuut toen Robertson Bok op rechts aanspeelde en Jeffrey met de bal aan de voet opstoomde, maar ziedend hard in het zijnet schoot. Of moeten we de hoge voorzet in minuut negen van Robert Steemers die op de lat belandde ook een kans noemen? Het zou een toevalstreffer zijn geweest.

De kans van centrumspits Pierre Born in de elfde minuut was een echte: in vrije positie schoot hij via de lat over. Het spel van de gasten was ook af en toe aardig, ze kwamen soms niet ongevaarlijk opzetten, een treffer leverde het echter niet op.

Ook de kans op links in de derde minuut na de rust wordt door de gasten niet benut en dan is het met hun aanvallende aspiraties gedaan, voert Ter Leede het tempo op en kan Oliveo het niet meer bijbenen. Eerst levert Robert Steemers in de 54e minuut vanaf links weer zo’n hoge voorzet af die nu op het dak van het doel eindigt, maar drie minuten later kan diezelfde Steemers uit de panklare voorzet van rechts van Jeffrey Bok hard de eerste treffer van de avond inkoppen. En drie minuten later passt Ian van Otterlo heel precies op Robert en kan hij, weer op links, de bal meenemen en de 2-0 scoren.

Met Tomas Tavilla en Mike Dam voor Toon Zwetsloot en Floris Mulder op het middenveld gaat Ter Leede op zoek naar meer goals en de derde krijgt Mike op een presenteerblaadje. Eerst weet de doelman nog een treffer van hem uit een pass van Jeffrey te voorkomen, maar als de linkerverdediger een lange bal van rechts op zijn keeper wil terugkoppen anticipeert Mike Dam slim en kan hij de 3-0 aantekenen.

Met Dirk Hoekstra voor Jim Gillissen, Ben van der Lans gaat op het middenveld spelen en Mike in de spits, loopt Ter Leede uit naar 5-0. Een mooie actie van Ian die de rechterverdediger door de stokken speelt leidt nog niet tot een doelpunt, maar als Tomas Tavilla zich op rechts handig vrijmaakt van twee spelers en de bal teruglegt op Jeffrey kan deze in zijn geliefde positie met links op de linkerhoek mikken en is de 4-0 in de 80e minuut een feit.

Ja, en dan moet Ian natuurlijk nog scoren en na een mooie één-twee komt hij vrij voor de doelman en voltooit hij zijn shoot-out door ook deze te omspelen en het staat in de 84e minuut 5-0. Drie minuten later kan hij zijn tweede maken, maar nu redt de keeper wel en ook twee minuten voor tijd gaat Ians schot via een speler naast. De corner levert niets op en dus blijft het bij 5-0.

Wat opvalt is dat er van enige aanvallende actie van de tegenstander in de tweede helft niet of nauwelijks sprake is en dat zal wel met fitheid te maken hebben.

Nu mag Ter Leede 2  nog proberen om tegen Nieuwerkerk ook een ronde verder te komen. Dat zal nog niet meevallen. Weliswaar komt Nieuwerkerk uit in de zaterdag vierde klasse, maar in het vorige jaar was de ploeg nog een zondageersteklasser. We zijn benieuwd hoe het het team van Martijn Lagendijk  donderdagavond vergaat.

Opstelling Ter Leede: Ruben van der Does,  Mike Boelee ©  Ben van der Lans, Floris Mulder (63’Mike Dam), Jordly Petronia, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot (63’Tomas Tavilla),  Ian van Otterlo, Jim Gillissen ( 74’Dirk Hoekstra), Jeffrey Bok,  Robert Steemers

Opstelling Oliveo: G. La Grand, Guy Luescuere, Gerben Pels, eon Woutersen © ( 68’ Manolis Jordanidis), Mark Milolaza, Niels Bentvelzen, Wessel Kleij ( 65’ Stef van der Griend), Pierre Born, Max Huurman, Frank van der Zwan, Peter Paul de Rotte

Scheidsrechter: B.B. van den Helder

Assistent-scheidsrechter: D.M. Ruiter (1e) en M. Baloochi