Korte voorbeschouwing bekerwedstrijd Quick 1 – Ter Leede 1

KORTE VOORBESCHOUWING TWEEDE KWALIFICATIERONDE KNVB-BEKER QUICK – TER LEEDE

Woensdag 23 augustus 2017 om 20.00 uur

Scheidsrechter B. Sahiner

 

TER LEEDE OP NIEUW HANENBURG TEGEN HET QUICK VAN TRAINER VAN DER ZWAAN

Na de zege op DHC kan Ter Leede woensdagavond gaan proberen om tegen het Haagse Quick de tweede kwalificatieronde te overleven en zich zo toegang verschaffen tot het hoofdtoernooi van de KNVB- beker. Als kersverse derdedivisionist was Quick meteen voor de tweede ronde geplaatst.

De Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick was in het afgelopen competitiejaar in de zondaghoofdklasse B net als Ter Leede als tweede geëindigd –  zij het met elf punten minder dan kampioen Blauw Geel ’38 – maar in de nacompetitie slaagde het waar Ter Leede faalde.

Het versloeg SJC door eerst op 19  mei SJC door in Noordwijk met 1-1 gelijk te spelen om daarna op het eigen complex Nieuw Hanenberg met 4-1 winst uit te halen. De volgende tegenstander was Vlissingen en dat werd op Hemelvaartsdag voor 1000 man publiek eerst thuis met 1-0 verslagen om in Vlissingen met een ruim 1-4 zege de derde divisie te bereiken.

Een mooie prestatie van De Haantjes en trainer Paul van der Zwaan die in 2012 ook al eens probeerde om in zijn tweede jaar met Ter Leede te promoveren, maar na een mooie reeks toch met Roodgeel verloor van de Kozakken Boys. Nu is het hem in zijn tweede jaar voor Quick wel gelukt en kan hij zich opmaken voor een spannende competitie.

Maar eerst de KNVB-beker. In de voorbereiding speelde Quick driemaal. Eerst speelde het op dinsdag 8 augustus in Katwijk met 1-1 gelijk tegen FC Rijnvogels en daarna verloor het op 12 augustus met 1-0 van Ter Leede, toen ontbraken nogal wat basisspelers, maar afgelopen zondag werd met 6-1 gewonnen van tweedeklasser TAC ’90. De zaterdag ervoor had een geïnteresseerde Paul van der Zwaan eerst zijn tweede elftal met 3-2 zien verliezen van ons tweede en daarna observeerde hij aandachtig de bekerwedstrijd Ter Leede – DHC.

We kunnen dus wel stellen dat de trainer van Quick een goed beeld heeft gekregen van de huidige kracht van zijn oude club Ter Leede.

Wel, we gaan het zien op het in 2013 vernieuwde Sportpark Nieuw Hanenburg in de Bosjes van Pex. Hun topscorer aller tijden Samir Oulhani ( 57 doelpunten, 13 voor Tonegido en 44 voor Quick) is met zijn 36 jaar verkast naar derdeklasser Aalsmeer, maar Joost van Gelder is er met zijn 44 treffers in 7 jaar Quick vast wel bij, net als Frank van der Heiden (vorig jaar 9 doelpunten) en Frank Boshof die tegen Vlissingen ook tweemaal scoorde. Trouwens, ook Robert Steemers scoorde in twee jaar zesmaal voor Quick.

De clubkleuren van De Haantjes zijn blauw (shirt en kousen) en wit (broek). De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Bilal Sahiner en zijn assistenten zijn Jesse de Goede en Glen Moraal.

 

En dus, fans van Ter Leede, op naar Den Haag om Roodgeel aan te moedigen!