Korte voorbeschouwing Excelsior ’31 – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING EXCELSIOR ’31 – TER LEEDE

Zaterdag 3 september 2022 14.30 uur

Scheidsrechter M.G. Paarhuis

 

TER LEEDE VOOR DE VIERDE MAAL NAAR DE KOERBELT

En dat is weer een flinke uitdaging, want alleen op vijf oktober 2019 wist Roodgeel daar een gelijkspel af te dwingen. In ons Topklassejaar (2013-’14) werd mede door een arbitrale dwaling (de onterechte rode kaart voor doelman Serge van der Ban) met 3-2 verloren en ook het afgelopen competitiejaar leverde een 3-1 verlies op. Wel weer positief was de 2-1 winst op 30 april 2022 thuis op de Roodemolen, “een mooi eerbetoon aan onze trouwste Ter Leedeman Jan Keuning,” schreef ik toen.

Met 51 uit 34 eindigde het team van trainer Jurjan Wouda op een zevende plaats en de gehoopte nacompetitie zat er niet in.

Dan moet het er dit jaar maar van komen. De grote vereniging uit Rijssen kent een trouwe aanhang en al even trouwe selectie. Alleen Mirko Ziers is naar Staphorst vertrokken, de all time held Hielke Penterman heeft zijn carrière beëindigd en Pim ten Hove is naar IJsselmeervogels, maar routiniers en steunpilaren als Niek Davina en Hakim Ezafzafi (al sinds 2013!) are still going strong. Gekomen zijn rechtsbuiten Stef Kaptein en aanvallende middenvelder Rick Hemmink van HHC Hardenberg, defensieve middenvelder Coen Vloedgraven van DVS ’33, of eigenlijk teruggekeerd naar Excelsior ’31 net als centrale verdediger Matthijs Seppenwoolde .

Op 20 augustus verloor Excelsior uit van BVV Barendrecht met 3-2 in de blessuretijd, vorige week won het in een zwaarbevochten wedstrijd thuis met 2-1 van GVVV en nu zal het graag willen winnen van Ter Leede om van de zesde plek omhoog te klimmen.

Op 20 september spelen de Rijssenaren ook nog uit tegen Oss 20 in de KNVB-beker  en dan weten ze ook hoe ze het in de competitie doen.

Scheidsrechter is zaterdag Maurice Paarhuis uit Hellendoorn. Het wordt de twaalfde wedstrijd die hij Ter Leede leidt. Zijn assistenten zijn C.R. Veen en A. Habib.

Vanuit het verre Umbrië wenst uw correspondent iedereen een sportieve wedstrijd toe!