Korte voorbeschouwing HSV Hoek – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING HSV HOEK – TER LEEDE

Woensdag 5 oktober 2022 20.00 uur

Scheidsrechter: Franklin Berg (Rotterdam)

TER LEEDE NAAR DENOEK IN AVONDWEDSTRIJD

Het wordt sinds 1997 de eenentwintigste competitiewedstrijd. Twaalf keer winst, zevenmaal verlies en slechts één gelijkspel. Vorig jaar de benauwde 0-1 winst uit met tien man na de uitsluiting van doelman De Vries waar door corona geen publiek bij aanwezig was en de 2-3 thuisnederlaag in april.

Dit jaar staat Hoek met negen punten uit acht op de elfde plek. Het startte met twee nederlagen tegen Rijnvogels uit (1-0) en Barendrecht thuis (1-5), speelde daarna met 1-1 gelijk tegen GVVV en Excelsior ’31, won van SteDoCo knap uit (1-3) en van Sparta Nijkerk thuis (2-1), maar na het 5-1 uitverlies van Sportlust ’46 meldde de Provinciale Zeeuwse Courant op 30 september: “En weer stapt een trainer op bij Hoek.” Men dacht eindelijk een oefenmeester voor enkele jaren te hebben, maar na dertien wedstrijden was de opvolger van Lorenzo Staelens alweer weg, de reden is mij niet bekend. In het ene afgelopen competitiejaar was hij de vijfde trainer, sinds het jaar 2000 is hij de zesentwintigste dacht ik.

Nu neemt Steven Maes, assistent-trainer sinds 2019, de plek over, hij speelde vorige week thuis met 1-1 gelijk tegen VVOG, maar ik kwam ook de naam Pieter Ongena tegen. Een van hen of misschien beiden zullen op 18 oktober ook de KNVB-bekerronde HSV Hoek – Heerenveen leiden, want in de kwalificatieronden wist Hoek eerst Jos/Watergraafsmeer uit met 1-3 te verslaan en daarna na de 0-0 in de verlenging met strafschoppen te winnen van IJsselmeervogels. Heerenveen op Denoek,  dat is toch een affiche om jaloers op te zijn!

Hoek heeft zich voor deze competitie versterkt met een vijftal spelers uit België: doelman Lars Knipping (Ronse), linksbuiten Matthieu de Smet (Waregem), verdediger Ennio Martens (Knokke) en de middenvelders Jelco Schamp (Deinze) en Tom Vermeir (uit de geboorteplaats van de bekende schrijver Herman Brusselmans, Hamme!).

Kan Ter Leede de twee overwinningen op Staphorst en Sparta Nijkerk een goed vervolg geven en aan een reeks beginnen?

We hopen het van ganser harte, maar woensdagavond om tien uur weten we het.

 

Scheidsrechter is Franklin Berg uit Rotterdam. Zijn assistenten zijn Dennis van Berk en Marck Fieret.

Uit Sassenheim zullen niet veel supporters naar Zeeuws-Vlaanderen vertrekken, maar we hopen toch dat zij die er zijn hun ploeg zullen aanmoedigen!