Korte voorbeschouwing HSV Hoek – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING HSV HOEK – TER LEEDE 20-11-2021 14.30 uur

Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen)

 

TER LEEDE ZONDER AANHANG NAAR SPORTPARK DENOEK

We hadden gehoopt dat dit niet meer zou gebeuren, maar Corona heeft ook Nederland weer zo stevig in de greep dat door besmettingen al verschillende wedstrijden zijn afgelast en ten minste de komende drie wedstrijden zonder publiek worden gespeeld. De twee laatste wedstrijden van HSV HOEK, thuis tegen DVS ’33 Ermelo en vorige week uit tegen VVSB gingen niet door en daarom vinden we de ploeg na tien wedstrijden met 12 punten terug op de dertiende plaats, drie punten minder dan Ter Leede, maar dus ook drie verliespunten minder.

Hoek presteert dit competitiejaar grillig en de doelstelling van derdejaars trainer Lieven Gevaert was nu juist om dat er dit seizoen uit te krijgen. Maar na negen rondes in deze competitie en 41 wedstrijden in totaal scheidden zich op 18 oktober en nog wel na de 1-2 uitwinst op koploper Sparta Nijkerk abrupt de wegen van HOEK en Lieven Gevaert die overigens op dezelfde avond gepresenteerd werd als de nieuwe trainer van het Belgische Dikkelvenne. Zijn opvolger Kenny Verhoene meldde zich na één training ziek af en nu is sinds afgelopen dinsdag 17 november Steven de Groot de nieuwe trainer van HSV HOEK en de eerste klus van onder andere de jeugdtrainer van Gent en Cercle Brugge is het coachen van HOEK tegen Ter Leede. Als ik het goed geteld heb is hij sinds 2000 de 24e trainer van de Hoekse Sportvereniging Hoek, een indrukwekkende lijst.

Hoek won driemaal, speelde ook driemaal gelijk en verloor vier keer. Thuis haalde het in vijf wedstrijden vijf punten: gelijke spelen tegen Barendrecht (1-1) en Harkemase Boys (2-2), 4-0 winst tegen VVOG en 0-2 verlies tegen ODIN ’59. Uit speelde het gelijk tegen ACV (1-1), verloor het met 4-2 van FC Lisse en won het met 1-3 van DOVO en zoals eerder genoemd met 1-2 van Sparta Nijkerk.

Dit wordt de negentiende onderlinge wedstrijd tussen Hoek en Ter Leede. Het leverde slechts één keer een gelijkspel op, de 1-1 in april 2003! Vijfmaal verloor Ter Leede, de laatste keer in maart 2018 met 1-5, twaalf keer won Roodgeel, voor het laatst op 29 februari 2020 met 1-4 op Sportpark Denoek door treffers van Steemers, Van Otterlo, Bok en Gillissen. Maar die statistieken zeggen voor zaterdag natuurlijk weinig of niets.

Hoek kent weinig wijzigingen dit jaar. Kyle Doesburg en Reguillio Vandepitte zijn naar Kloetinge vertrokken, doelman Ottjes naar FC Axel en nieuw zijn de aanvaller Jardell Constancia en middenvelder Mohammed Jabar Zada. Topscorer is spits Steve Schalkwijk met al acht treffers, gevolgd door Rik Impens met vier.

Scheidsrechter is de jonge Niels Boel uit Vlissingen ook deelnemer aan het Talentenproject Betaald Voetbal. Hij wordt bijgestaan door Jaimy Pleijte en Dennis van Berk.

Of er een livestream is van de wedstrijd? Ik weet het niet. In dat geval veel kijkplezier en anders is er altijd nog de radio.