Korte voorbeschouwing Katwijk – Ter Leede

Korte voorbeschouwing 1e ronde KNVB-beker Katwijk 1 – Ter Leede 1

Woensdag 20 september 19.45 uur

Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan

 

TER LEEDE VOOR EEN MOEILIJKE MAAR MOOIE OPDRACHT OP DE KROM

Na de mooie zeges op DHC en Quick in de voorrondes staat Ter Leede nu voor een pittige opdracht: weer een keer winnen van Katwijk in eigen huis. Het is al weer twaalf jaar geleden dat dat gebeurde, op 5 november 2005 waren het Hicham Rbii en Florencio Cornelia die Ter Leede de 0-2 winst bezorgden. Daarna wist Ter Leede nog één keer gelijk te spelen en in 2007 thuis nog een keer met 3-0 te winnen, maar de vijf overwinningen vanaf 1997 steken toch mager af tegen de zestien van Katwijk al zorgde de 0-6 in februari 2002 voor een wat draaglijker doelsaldo: 43 om 33.

In de voorbereiding dit jaar verloor Ter Leede  op 5 augustus uiteindelijk met 4-2 na in een prima eerste en ook nog aanvankelijk sterke tweede helft met 0-2 te zijn voor gekomen en deze uitslag komen we ook tegen in de laatste competitiewedstrijd op 8 november 2014 toen beide ex-topklassers het tegen elkaar opnamen. Ook toen kwam Ter Leede tweemaal voor door mooie doelpunten van Robertson en Steemers, scoorde het drie keer, maar ongelukkigerwijze eenmaal in eigen doel, en waren het Robert Susan en Marciano Mengerink die tegen scoorden.

Beide spelers maken ook nu deel uit van de hoofdmacht van Katwijk – de eerste al enige tijd ook als aanvoerder- die tot afgelopen zaterdag de trotse lijstaanvoerder van de tweede divisie was. Door de afgelasting van de wedstrijd in en tegen Lisse nam IJsselmeervogels de koppositie over, maar Katwijk heeft minder verliespunten en een wedstrijd tegoed.

En nu dus de bekerwedstrijd. Katwijk zal Ter Leede echt niet onderschatten en heel graag door willen gaan naar de volgende ronde. Het is uiteraard de favoriet, maar dat zegt lang niet alles, de beker kent vaak verrassende uitslagen.

Katwijk zal door de vrije zaterdag zeer uitgerust in het veld verschijnen, we zijn benieuwd of Kieboom of De Vries het doel zal verdedigen, Ter Leede heeft na de zege op Hoek moraal genoeg om het Katwijk heel moeilijk te maken.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan, zijn grensrechters zijn Jeroen van der Waay en Yorden Wetering en de vierde official is Remco Schul.

 

Wij wensen ieder een sportieve wedstrijd toe en, o ja, hierna wacht Ter Leede de volgende kraker, aanstaande zaterdag tegen die andere koploper,  Noordwijk!