Korte voorbeschouwing Sparta Nijkerk – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING SPARTA NIJKERK – TER LEEDE

Dinsdag 5 april 2022 20.00 uur

Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht)

 

TER LEEDE VOOR DE TWEEDE MAAL NAAR SPORTPARK DE EBBENHORST

De eerste keer was in januari 2012 en ondanks een treffer van Tristan Buchinhoven verloor Ter Leede omdat topscorer Maurice van der Wilt er twee maakte. Van de drie thuiswedstrijden werd er slechts één gewonnen, in september 2011 met 3-1. De twee partijen op De Roodemolen in november 2019 en oktober 2021 staan scherper op het netvlies door het ruime verlies ook mede door de rode kaarten in beide ontmoetingen. Die van Ian van Otterlo in 2019 volkomen onterecht, die van Feyo Glim ongelukkig, maar ze resulteerden in respectievelijk een 0-4 en 5-1 nederlaag, want tegen de sterke Spartanen was ons tiental niet opgewassen.

Ook nu doet Sparta Nijkerk het weer heel goed. Het is in de totaalstand, ondanks het 2-0 uitverlies tegen Staphorst koploper met twee punten voorsprong op concurrent FC Lisse, dat ook onderuit ging en wel ruim met 6-2 in en tegen Barendrecht. Ook in de tweede periode leidt het team van Erik Speelziek met 21 uit 10 tegen Barendrecht en FC Lisse met 19 uit tien. Maar laat nu uitgerekend Ter Leede er met 18 uit 9 ook goed voorstaan! Als het dinsdagavond weet te winnen van de koploper heeft het een uitgelezen kans om door winst in de inhaalwedstrijd tegen G.O.E.S. op 12 april periodekampioen te worden.

Wie dat aan het begin van deze competitie had gezegd zou voor gek versleten zijn en er is voor Roodgeel ook geen enkele dwang of noodzaak om die titel binnen te halen, het is alleen maar erg leuk en bovendien mooi om iets positiefs tegenover de 1-5 thuisnederlaag te zetten. Het wordt erg moeilijk, maar het kan.

Voor Sparta Nijkerk ligt het anders. De club wil erg graag naar de Tweede divisie en mikt derhalve op het kampioenschap of ten minste op een periodetitel. De eerste liep het op curieuze wijze mis: vier ploegen hadden 23 punten, van de eerste drie was het doelsaldo plus tien, maar het werd Sportlust ’46 omdat het de meeste goals had gescoord en Sparta Nijkerk werd derde. Overigens had FC Lisse die eerste periode in zijn twaalfde wedstrijd tegen Ajax binnen kunnen halen als het had gewonnen  of gelijkgespeeld, maar het verloor met 3-0.

Het is deze competitie alleen Ajax nog maar gelukt om Sparta Nijkerk in november op de eigen Ebbenhorst te verslaan, met 1-2. En vorige week dinsdag lukte het DOVO in de inhaalwedstrijd om er met 1-1 gelijk te spelen al was daar wel een eigen Spartadoelpunt voor nodig.

De topscorers bij Sparta Nijkerk zijn de dertigjarige centrumspits Maurice de Ruiter met 12 treffers, die overigens volgend jaar naar Spakenburg vertrekt, gevolgd door rechtsbuiten Bryan Burgerhout en aanvallende middenvelder Mike Ahrens met vijf en aanvaller Ricardo Fransberg met vier en middenvelder Roy Bakkenes met drie.

Interessant zijn de wedstrijden van twee andere kanshebbers op de periode. Barendrecht en  FC Lisse kunnen op 22 punten komen door te winnen van respectievelijk Excelsior ’31 en DVS ’33. Barendrecht uit, FC Lisse thuis en zij zijn dan afhankelijk van het resultaat in Nijkerk.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dominique Prick uit Maastricht. Hij wordt bijgestaan door Laurens Maas en Muhamed Osman.

 

Wij zijn benieuwd wat het wordt dinsdagavond!