Korte voorbeschouwing Staphorst – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING STAPHORST – TER LEEDE

Zaterdag 4 juni 2022 14.30 uur

Scheidsrechter Dominique Prick (Maastricht)

 

TER LEEDE VOOR DE TWEEDE MAAL NAAR SPORTPARK HET NOORDERSLAG

De eerste maal was de heenwedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie in 2017/18 op dinsdagavond 23 mei. Het werd een 2-0 verlies in een partij die een half uur werd onderbroken door problemen met de verlichting. Op de Roodemolen leverde een knappe 3-0 overwinning toch de volgende fase op waarin Ter Leede uiteindelijk door ODIN ’59 werd uitgeschakeld. De thuiswedstrijd in dit competitiejaar eindigde op 25 september op de Roodemolen in 0-0.

Beide ploegen kunnen in deze laatste competitieronde vrijuit spelen, want ze zijn veilig. Voor beide teams is het ook de laatste wedstrijd onder hun huidige trainer. Trainer Paul Weerman geeft de voorkeur aan zijn maatschappelijke carrière en zal worden opgevolgd door Karlo Meppelink, de huidige trainer van eersteklasser en koploper VKW uit Westerbork en ook voor onze trainer Steef Roodakkers die sinds de zomer van 2019 bij Ter Leede aan het roer stond is het zijn laatste competitiewedstrijd voor Roodgeel. Hij heeft een prima prestatie geleverd door in deze eerste complete competitie in drie jaar ons eerste ruimschoots veilig te laten spelen en we nemen dan ook met enige weemoed afscheid van hem.

In zeventien uitwedstrijden behaalde Staphorst slechts elf punten, drie overwinningen op Barendrecht (0-2) en Ajax (0-3) in de eerste periode en op GOES (0-1) in de tweede periode. De vijf wedstrijden op verplaatsing in de derde periode gingen alle verloren. Dat houdt dan natuurlijk wel in dat de Staphorsters het thuis heel veel beter doen: 31 punten uit zestien partijen en als ze zaterdag van Ter Leede zouden winnen halen ze 34 uit 17, twee punten per wedstrijd gemiddeld. Ter Leede zal dit echter graag willen voorkomen om zijn mooie negende plek te verdedigen en het seizoen positief af te sluiten.

Het kan dus nog een aardige wedstrijd worden. De absolute topscorer bij Staphorst is spits/aanvallende middenvelder Stan Haanstra met maar liefst 17 treffers, gevolgd door rechtsbuiten Mike Reuvers –  die volgend jaar naar HHC Hardenberg vertrekt – met zeven treffers en aanvallende middenvelder Rubin Kin met zes goals.

Ook voor onze talentvolle Daan Walraven wordt het zijn laatste wedstrijd. Volgend jaar is hij in het shirt van Rijnsburgse Boys te bewonderen. Jammer, maar voor hem een mooie stap. Hij is nog erg jong, wie weet zien we hem nog eens bij Ter Leede terug.

De scheidsrechter is Dominique Prick uit Maastricht. Hij leidde eerder de avondwedstrijd van Ter Leede op vijf april uit tegen Sparta Nijkerk (3-0). Zijn assistenten zijn Jaimy Pleite en Menno Winckens.

 

Wij wensen een ieder een sportief slot van dit weer gedenkwaardige competitiejaar toe.