Korte voorbeschouwing Swift – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING  AVV SWIFT – VV TER LEEDE 10-11-2018  14.30 UUR

Scheidsrechter M. Kloet (Rotterdam)

 

TER LEEDE VOOR EEN HALF UUR WEER NAAR SPORTPARK OLYMPIA

 Toen Ter Leede op 15 september bij Swift op bezoek kwam stond het op de negende plek met drie en de gastheren veertiende met nul punten. Met die positie namen beide ploegen absoluut geen genoegen en dus wilden ze graag winnen. Dat lukte geen van beide, want na een uur moest een dizzy scheidsrechter Paarhuis de strijd staken, een vervanger werd niet gevonden en Roodgeel keerde onverrichterzake huiswaarts met een 0-0 stand. Maar hierna zetten beide teams een goede serie neer en vooral Swift maakte indruk met driemaal winst onder meer op het sterke Feyenoord. En ook de uitwinst vorige week op Spijkenisse (0-2) is een mooie prestatie en zo is het team van trainer Bart Logchies gestegen naar de negende plek en als het van Ter Leede weet te winnen neemt het zelfs de vijfde plek van de Sassemers over. Als Ter Leede daarentegen wint eindigt het op de derde plek in de eerste periode. Er staat in die één derde wedstrijd dus best wat op het spel!

 Het is misschien ook geen toeval dat onze ex-Ter Leedenaar Jesse Dingjan er tijdens de  nederlagen tegen Smitshoek en ’s-Gravenzande FC nog niet bij was. Zijn eerste competitiewedstrijd tegen Ter Leede acteerde hij al goed en met hem begon Swift aan een behoorlijke opmars met tien uit vier. Niet onstuitbaar echter, want van Volendam en Jodan Boys werd verloren met respectievelijk 3-1 en – teleurstellend – met 0-1 van de Gouwenaars. Vorige week revancheerde de ploeg zich zoals gezegd tegen Spijkenisse en scoorde Jesse zijn derde doelpunt alweer. Topscorer met vier treffers is die andere middenvelder Dennis Dinkgreve, de aanvaller Carlos Groen heeft er drie in liggen en zijn kompaan Donny van de Pol twee.

Voor een half uur naar Amsterdam. We zijn erg benieuwd of het wat oplevert. Swift speelde in september de eerste helft goed, de tweede helft drong Ter Leede wel aan, maar moest doelman Bekkers toch tot twee keer toe redden voordat Paarhuis voortijdig affloot.

De wedstrijd wordt geleid door Menno Kloet uit Rotterdam. Hij leidde Ter Leede al eens tegen Kloetinge (6-12-21014: 3-0), Quick Boys (25-4-2015: 0-1) en thuis op 29 april 2017 tegen Zwaluwen (3-2). Drie winstpartijen dus. Er mag best een vierde bij komen.

 

Ter Leedefans, op naar Amsterdam, ook al is het maar voor een half uur!