Korte voorbeschouwing Ter Leede 1 – DHC 1

KORTE VOORBESCHOUWING HALVE FINALE DISTRICTSBEKER TER LEEDE 1 – DHC 1

Dinsdag 11 april 2017 om 20.00 uur

Scheidsrechter A.P. Westenbroek

 

DE FINALE ALS INZET

In de opmaat naar de kraker aanstaande zaterdag uit tegen Spijkenisse speelt Ter Leede dinsdagavond tegen het 107-jarige DHC, de Delfia Hollandia Combinatie. Deze club speelt dit jaar in de zondaghoofdklasse B en is momenteel naar de tiende plek gezakt door vier achtereenvolgende nederlagen. Afgelopen zondag verloor het met 1-3 van het Haagse Quick nadat Melvin Visser DHC uit een mooie pass van Romano Denneboom – jawel, de oud-Heereveen en – Twentespeler – nog op voorsprong had gebracht. Hiervoor ging het ook al tegen Vlissingen, Halsteren en Oss 20 ten onder.

DHC bereikte de halve finale door eerst Piershil met 4-2 te verslaan, daarna met strafschoppen (5-3) te winnen van Deltasport nadat de eindstand 2-2 was, het overleefde zonder te spelen de achtste finale omdat tegenstander DRL zich terugtrok (oorzaak te weinig spelers) en op 7 maart versloeg het Hellevoetsluis met 4-2.

In 2011, het eerste jaar dat DHC de hoofdklasse weer bereikte kwam het bij Ter Leede, RCL en FC Boshuizen in poule 12 van de districtsbeker West 2 en versloeg de ploeg van trainer Rob de Lange – al negen jaar de trainer van DHC! – op het Sportpark Brasserkade Roodgeel met 1-0. Daarna won het in de eerste ronde van Forum Sport, maar werd het in de tweede ronde door VVSB uitgeschakeld. Ter Leede werd overigens na winst op Kocatepe ook in die tweede ronde met 3-0 verslagen door RVVH.

Nog even iets over de historie. DHC heeft in de periode 1955 – 1969 betaald voetbal gespeeld, aan het eind onder de naam Xerxes/DHC ’66 met grote spelers als Willem van Hanegem en Eddy Treijtel, maar in 1969 valt het doek voor de betaalde tak en gaat het als amateur verder in de vierde klasse zondag en in 2011 promoveert het naar de hoofdklasse.

Bekende spelers waren ook Jeffrey Jongeneelen die 22 keer scoorde voor DHC en Ricky van der Berg die van 2013 tot vorig jaar voor Delfia uitkwam en 19 maal doeltreffend was. In de tweede klasse trainde Niek Oosterlee de ploeg ook nog een paar jaar.

We zijn benieuwd in welke opstelling Ter Leede dinsdagavond uitkomt tegen DHC. Het advies van Willem van Zuylen indertijd – “Noordwijk en Ter Leede moeten de districtsbeker opgeven” – zal trainer Wisman toch wel naast zich willen neerleggen.

We zullen zien en we hopen op een leuke voetbalavond!