Korte voorbeschouwing Ter Leede – Barendrecht

KORTE VOORBESCHOUWING VV TER LEEDE – BVV BARENDRECHT

Zaterdag 10-10-2020 15.00uur

Scheidsrechter M.F.M.G. Eijgelsheim (Oirschot)

 

VOETBAL OP DE ROODEMOLEN IN TIJDEN VAN CORONA

Toch nog maar even een korte voorbeschouwing. Ter Leede ontvangt Barendrecht op een lege Roodemolen. De laatste onderlinge thuiswedstrijd op 25 januari eindigde in 0-3 voor Barendrecht en daarmee was het voor de IJsselmondenaren alweer de vijfde winstpartij in dit millennium op ons sportpark. De laatste keer dat Ter Leede thuis won van Barendrecht was in het competitiejaar 2004/2005. Het was meteen de grootste overwinning, 5-0! Dat klinkt nu als een sprookje, want in het afgelopen en afgebroken competitiejaar behaalde Barendrecht alle punten: in de tweede competitiewedstrijd stond Ter Leede op De Bongerd binnen enkele minuten met 2-0 achter, liep de thuisclub uit naar 4-0 en kon Jim Gillissen in de tweede helft de eer nog redden. “De tweede helft hebben we gewonnen,”merkte aantredend voorzitter Kees de Lange toen optimistisch op.

Uiteindelijk eindigde Barendrecht met 34 punten op de zevende plek in de onafgemaakte competitie en dat waren er zeven meer dan Ter Leede dat daarmee op de veertiende plek eindigde.

Ook nu doet Barendrecht het goed, maar dat is het natuurlijk als voormalige tweededivisionist aan zijn stand verplicht. Het doet dat met een nieuwe trainer, Richard Elzinga die overkwam van ’s-Gravenzande FC, want tot zijn verdriet moest trainer en oud-speler Jack van den Berg vernemen dat zijn contract niet verlengd werd.

Na vier wedstrijden staat Barendrecht met acht uit vier op de vijfde plaats. En opmerkelijk, het behaalde zeven punten ervan in drie uitwedstrijden (1-1 tegen DOVO, 0-1 tegen ODIN ’59 en 2-3 tegen Staphorst) en speelde nog maar eenmaal thuis, tegen Sparta Nijkerk en die ontmoeting eindigde in 1-1. Met inbegrip van de KNVB-voorrondes is Barendrecht dus nog ongeslagen. De eerste bekerontmoeting tegen zondagtweedeklasser Erp werd met 5-0 gewonnen, uit tegen de Treffers werd het afgelopen dinsdag eerst weer 1-1, maar scoorde Vorthoren in de 108e minuut de 1-2 en daarmee is Barendrecht doorgedrongen tot het hoofdtoernooi.

Ook de oefenwedstrijden verliepen voorspoedig met winst tegen regiogenoten Spijkenisse (1-4), Smitshoek (0-1) en Brielle (2-1) en tegen SC Feyenoord en Excelsior Maassluis werd gelijkgespeeld.

Dat doet het team met een selectie waarvan negen spelers zijn vertrokken, onder anderen aanvallende middenvelder Bram de Bruin, ook ex-Capelle, naar Rijnsburgse Boys, centrumspitsen Bas Mourits en Qjell Krolis naar respectievelijk TOGB en SV Poortugaal en gekomen zijn doelman Jeffrey Verkerk van FC Rijnvogels, aanvaller Bart Deprez van Smitshoek en als laatste aanwinst aanvallende middenvelder Ugur Altintas van het BVCB Bergschenhoek van trainer Edwin Vurens.

Barendrecht gaat op de Roodemolen voor de winst, dat moge duidelijk zijn, maar Ter Leede dat uit tegen Excelsior Maassluis behoorlijk weerstand bood, maar uiteindelijk toch met 4-1 uit het bekertoernooi werd geknikkerd zal thuis proberen om de favoriet te verrassen en de broodnodige punten te pakken.

We zullen wel zien, hoewel dat zien moeten we niet al te letterlijk opvatten, want live is er slechts een handjevol begeleiders dat de wedstrijd kan bijwonen. Duimen dus maar dat het voor de thuisclub goed afloopt.

De wedstrijd wordt geleid door Michael Eijgelsheim uit Oirschot en zijn assistenten zijn J. Pleijte en Y.M.G. Rodenburg.

Wij wensen de ploegen en begeleiders ondanks alles een sportieve wedstrijd toe! Vooralsnog gaat het door, daar waar al drie andere wedstrijden in onze divisie zijn afgelast: ACV – DOVO, DVS ’33 Ermelo – VVOG en Harkemase Boys – Sparta Nijkerk.