Korte voorbeschouwing Ter Leede – Harkemase Boys

VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HARKEMASE BOYS

Zaterdag 10 september 2022 15.00 uur

Scheidsrechter John Kraak (Piershil)

 

TER LEEDE ONTVANGT HARKEMASE BOYS VOOR TWEEDEMAAL OP DE ROODEMOLEN

 Net als Ter Leede is Harkemase Boys het nieuwe seizoen niet goed gestart. De eerste wedstrijd werd thuis met 1-3 verloren van ASWH, daarna ging het in Veenendaal tegen DOVO mis met een 3-1 nederlaag en vorige week werd het 1-2 tegen ACV met ook nog een rode kaart in de 77e minuut voor Iloba Achuna. Afgelopen dinsdag wist Harkemase Boys het eerste punt binnen te halen door het 0-0 gelijkspel thuis tegen Staphorst. En dus vinden we de Harekieten terug waar deze derdedivisionist nooit staat, de achttiende plek omdat het doelsaldo van Ter Leede – net als de Boys min vijf – vanwege meer gescoorde doelpunten net iets beter is.

Dat zint het team van de nieuwe trainer Wim Bakering (ex Marum) natuurlijk niets en dus is er eerst de kans om er thuis tegen Staphorst iets aan te doen en zaterdag uit op de Roodemolen. En tegen ploegen uit de Duin- en Bollenstreek presteren de Harekieten bijna altijd goed. Van Ter Leede won het vorig jaar september met 0-2, thuis werd het op de voor Ter Leede droevige zaterdag door het overlijden van Jan Keuning 5-1, maar ook andere partijen spreken tot de verbeelding.

Op 21 september vorig jaar schakelden zij op Sportpark De Krom de koploper van de Tweede Divisie in de voorronde van de KNVB-beker uit door de 2-3 winst, daarna  won het op het eigen Sportpark De Bosk met 4-2 van VVSB, dezelfde cijfers als op 17 september 2019 toen het Sint Bavo in Noordwijkerhout uit de Nationale Beker knikkerde. In datzelfde competitiejaar won het op Ter Specke met 0-2 van FC Lisse en op 7 september eveneens met 0-2 van Ter Leede op de Roodemolen ( Dit jaar neemt de ploeg het in de KNVB-beker overigens op in en tegen Scheveningen).

Kijk, dan kun je bogen op perfecte cijfers tegen clubs uit onze contreien en het toont aan dat Harkemase Boys er zaterdag alles aan zal doen om de punten uit Sassenheim mee te nemen.

Dat doet de club met enkele nieuwe aanwinsten: doelman Joep van de Haar, linksback Dennis Hoekstra, die komt dus onze Hoekstra op die kant tegen, centrale verdediger Milan de Koe en middenvelders Mees Gootjes en Gabriël Fernando. Zij moeten het vertrek van de vermaarde Henny Bouius, spitsen  Kian Visser (naar IJsselmeervogels) en Arnoud Bentum en middenvelder Dennis van Duinen compenseren.

 

Even een korte terugblik.

Harkemase Boys is een tot nu toe een stabiele club in de Derde Divisie waarin het vanaf 2016 uitkomt. In de afgebroken competitie van 2019-2020 stond het na 22 wedstrijden met 42 punten derde achter ODIN ’59 (47 punten) en leider Sparta Nijkerk met 52 wedstrijdpunten. “Promotie is geen eis, maar wel een doel,” verwoordt trainer Bosma de aspiraties van deze Friese club. Wat dat betreft was het afgelopen competitiejaar geen succes met de twaalfde plek met 42 punten, één lager dan Ter Leede.

We gaan nog iets verder terug. Harkemase Boys komt al vanaf 1998 uit in de hoofdklasse C verbleef daar tien jaar in, degradeerde in 2007, kwam meteen weer terug en ging door naar de Topklasse, maar werd in 2012 via de nacompetitie weer teruggewezen naar de hoofdklasse, werd opnieuw kampioen en kwam vanaf 2016 uit in de Derde Divisie.

Terug naar het heden.

We zijn zeer benieuwd hoe de rodelantaarndragers  het zaterdag tegen elkaar doen op de Roodemolen. Beide zijn hard op zoek naar succes.

Scheidsrechter is vanmiddag John Kraak uit Piershil. Eerder leidde hij Ter Leede tweemaal thuis, eerst in maart 2022 tegen ACV (1-2) en op 30 april tegen Excelsior ’31 (2-1 winst).Hij wordt bijgestaan door J.A. Koornneef en R. Broekman.

 

Wij wensen u een sportieve middag toe.