Korte voorbeschouwing Ter Leede – SC Feyenoord

KORTE VOORBESCHOUWING TER LEEDE – SC FEYENOORD  dinsdag 23 april 2019 20.00 uur

KWARTFINALE DISTRICTSBEKER WEST II

Scheidsrechter Bart van den Helder (Ter Aar)

 

TER LEEDE BEKERT VOOR DE ZEVENDE MAAL TEGEN FEYENOORD

Toen Ter Leede op 23 maart voor de competitie thuis tegen Feyenoord speelde schreef ik:

“Ook in de districtsbeker West II is Feyenoord nog actief. Het versloeg achtereenvolgens RKAVV ( op 10 november met 3-0), Heinenoord ( 7-0 op18 december) en in de derde ronde werd het tweede elftal van Barendrecht met 0-2 verslagen. Als het op dinsdag 2 april van eersteklasser Poortugaal wint en Ter Leede volgende week TAC ’90 weet te verslaan bestaat er een gerede kans dat de ploegen elkaar ook weer in de districtsbeker tegenkomen.

Dat zou dan al de zevende keer worden (of zouden ze dan tegen ons tweede loten? Die kans lijkt klein, dan moet Ter Leede 2 ook op 2 april van het eerste van Zwaluwen winnen……).”

Inmiddels weten we meer. Ter Leede 1 versloeg, zij het nipt, op 30 maart TAC ’90 met 0-1, Feyenoord won op 9 april met 4-1 ruim van Poortugaal en ons tweede won wel verrassend met 5-3 van Zwaluwen 1, maar ging vorige week met 4-0 ten onder tegen FC ’s-Gravenzande en was daarmee na toch een waarlijk mooi parcours uitgebekerd.

Ter Leede 1 en de amateurs van Feyenoord zijn dat niet en mijn voorspelling kwam uit: voor de zevende maal nemen ze het tegen elkaar op en ik zet de vorige zes ontmoetingen nog even op een rijtje om het geheugen op te frissen:

26 februari 2013, 1/8e finale ’s avonds thuis op veld 2: 3-1 met doelpunten van Arsenio Snijders, Tristan Buchinhoven en Vincent Ammerlaan.

17 maart 2015: ¼ finale weer thuis: 2-1, beide treffers van Vincent Ammerlaan

24 oktober 2015: 2e ronde, thuis: 1-2 verlies, Vincent scoort de 1-0

17 maart 2016: ¼ finale, thuis: 2-1 winst, Robert Steemers 1-0 en Vincent de winnende 2-1

22 oktober 2016: 2e ronde uit: 1-4 winst met doelpunten van Siali, Arroyo, Duthler en Bok. Ook het optreden van onze “youngsters’ Zwetsloot en De Kruijs.

20 februari 2018: 4e ronde uit: 3-1, Melvin van Stijn scoort in de 80e minuut de enige tegentreffer.

Dinsdagavond spelen de nummers een en drie van de hoofdklasse A dus weer tegen elkaar. Feyenoord kan zich revancheren voor het 3-2 verlies van 23 maart en er staat bovendien een mooie prijs op het spel: winst in de kwartfinale betekent plaatsing in de “grote” KNVB-beker.

Door de ruime 4-1 winst op FC ’s-Gravenzande, dat kennelijk nog moe was van de bekerontmoeting tegen Ter Leede 2, geven de Rotterdammers aan in vorm te zijn voor het treffen op de Roodemolen en Ter Leede zal willen bewijzen dat het niet voor niets bovenaan staat en dat het deze prijs ook zal willen binnenhalen.

Een mooi affiche voor dinsdagavond!

De wedstrijd wordt geleid door de ons bekende scheidsrechter Bart van den Helder en hij wordt bijgestaan door Ricardo Pieterse en Wissam el Fahssi

Kom naar de Roodemolen om uw club aan te moedigen!