Korte voorbeschouwing Ter Leede – HSV Hoek

KORTE VOORBESCHOUWING TER LEEDE – HSV HOEK

Maandag 18 april 15.00 uur

Scheidsrechter W.H. Bronsvoort (Deventer)

 

HSV HOEK VOOR DE TIENDE MAAL NAAR DE ROODEMOLEN

Als HOEK het volgende week maandag opneemt tegen Ter Leede hebben beide teams alweer twee wedstrijden gespeeld. Daarin heeft HOEK het beter gedaan dan Ter Leede. Beide speelden de inhaalwedstrijd op dinsdag avond weliswaar gelijk, Ter Leede met 0-0 tegen GOES en HOEK met 3-3 tegen SteDoCo, maar afgelopen zaterdag winnen de Zeeuwen knap met 3-1 van Staphorst terwijl Ter Leede met dezelfde cijfers onderuitgaat tegen SteDoCo. De inhaalwedstrijd was nog uit de tweede periode waarin ze beide nu negentien punten hebben, dat is mooi, maar ruim achter periodekampioen Sparta Nijkerk. Inmiddels staat Hoek met 40 punten stevig op de zesde plaats en Ter Leede met zes punten minder op de elfde.

De zaterdag ervoor verloor trainer Lorenzo Staelens met Hoek voor het eerst, met 4-0 van DVS ’33 Ermelo. Sinds zijn aantreden op 1 januari 2022 leidt hij Hoek en won hij zesmaal (eerder van GOES 2-0, Ajax 1-0, Odin ’59 2-0, met 2-1 van Harkemase Boys en FC Lisse) en speelde viermaal gelijk, tegen Excelsior ’31, Sparta Nijkerk en ACV. Tweeëntwintig  uit elf, dat kunnen we een mooie score noemen van alweer de vierde trainer van dit competitiejaar. Zijn contract loopt tot 30 juni 2022, we zijn benieuwd of het verlengd wordt.

De thuisscore van Ter Leede tegen HSV Hoek is positief. Van de negen wedstrijden won Roodgeel er zes, speelde eenmaal gelijk, maar dat is lang geleden, een 1-1 in 2002/03, en verloor het tweemaal, de laatste keer in 2017/18 met de wel heel duidelijke cijfers 1-5. In totaal won Ter Leede dertien van de negentien wedstrijden, verloor vijfmaal en speelde het, opmerkelijk, maar eenmaal gelijk, de al genoemde 1-1. De laatste winst met 0-1 op 20 november met tien man na het ongelukkige incident met doelman De Vries was er nog een zonder publiek en alleen op de live-stream kon je zien hoe Shaquille Prijor in de 95e minuut de winnende maakte.

Hoek kent weinig wijzigingen dit jaar. Kyle Doesburg en Reguillio Vandepitte zijn naar Kloetinge vertrokken, doelman Ottjes naar FC Axel en gekomen zijn centrale verdediger Gertjan Martens, middenvelder Jair Oosterlen en Mohamed Siali, uit België, aanvaller Jardell Constancia en middenvelder Mohammed Jabar Zada. Topscorer is de in 2020 van GOES overgekomen spits Steve Schalkwijk met al tien treffers, gevolgd door Rik Impens met zes.

Ter Leede moet na de magere resultaten van de afgelopen weken proberen om met een positieve score weer te klimmen op de ranglijst. Dat zal tegen een Hoek in de “winning mood” niet meevallen, maar het verleden wijst uit dat dit zeer wel mogelijk is.

De wedstrijd wordt maandag geleid door Wim Bronsvoort uit Deventer. Hij floot eerder op 19 februari Barendrecht – Ter Leede (4-2). Ook assistent J.A. Koornneef was toen van de partij, de tweede assistent is H. van der Bij.

 

Als u tijd en gelegenheid hebt, kom naar de Roodemolen om uw ploeg aan te moedigen!