Korte voorbeschouwing Ter Leede – SteDoCo

KORTE VOORBESCHOUWING TER LEEDE – STEDOCO

Zaterdag 27 november 2021 15.00 uur

Scheidsrechter: Steven van der Vrande (Beuningen)

 

TER LEEDE VOOR DE VIERDE MAAL TEGEN STERK DOOR COMBINATIE

En deze maal zonder publiek met hoogstens wat vaste gasten op het terras, want Corona houdt weer danig huis in ons land en zolang de vaccinatiegraad niet omhoog gaat zal dat zo blijven, denk ik.

Viermaal thuis en slechts eenmaal uit, dat klinkt vreemd, maar de derde uitwedstrijd in maart 2020 verviel al en ook die van de vorige competitie ging niet door. De laatste ontmoeting was vorig jaar op 26 september en die werd met 1-3 verloren nadat Ter Leede nog wel door Martins in de 43e minuut op voorsprong was gekomen. De Hoornaren waren echter ook in de eerste helft al beter en na de rust stelden zij orde op zaken en gingen uiteindelijk met een ruime overwinning terug naar Blokland. De herstellende trainer Roodakkers was er toen nog niet bij.

De andere twee thuiswedstrijden eindigden in gelijke spelen. De eerste in december 2017 met 1-1 en de tweede in januari 2020 met 3-3 nadat spits Joram Schröder SteDoCo met een hattrick op 0-3 had gezet. In die stand kwam pas in de 83e minuut verandering, maar toen ging het snel door Joey van den Berg, Robert Steemers en in de extra tijd de gelijkmakende kopbal van Jim Gillissen.

Uit verloor Ter Leede op 14 april 2018 met 3-1 en dus kunnen we concluderen dat Ter Leede nog nooit heeft kunnen winnen van SteDoCo en dat zal zaterdag ook weer niet meevallen.  Frans Adelaar, Cor Lems en keeperstrainer Eric Plieger beschikken over een ervaren team met veel scorend vermogen met aanvaller en aanvoerder Joram Schröder, zijn collega’s Vincent Verheul, Benjamin van Wanrooij en de van DVS ’33 overgekomen centrumspits Olivier Pilon. Met een bekeken stift scoorde hij vorige week tegen zijn oude ploeg de beslissende 3-1, terwijl de Ermeloërs toch echt niet slecht speelden.

Met 17 punten staat SteDoCo één punt onder Ter Leede, maar dan wel met twee wedstrijden minder door de afgelastingen tegen VVSB en Barendrecht. En de laatste vier partijen werden alle gewonnen, tegen DOVO (2-0), ODIN ’59 (1-2) en ACV (2-1) en dus vorige week van DVS ’33. Dat maakte de dip van september, begin oktober met verliespartijen tegen VVOG (2-1), Sparta Nijkerk (0-1) en FC Lisse (3-1) weer goed na het matige begin met twee gelijke spelen (1-1 tegen Harkemase Boys en 0-0 tegen Excelsior ’31), het verlies in de openingspartij (2-1 tegen Sportlust ’46) en slechts eenmaal winst uit tegen HSV Hoek (1-4).

SteDoCo lijkt de weg omhoog te hebben gevonden en wil zich graag bovenin de derde divisie laten gelden, dus kan Ter Leede zijn borst natmaken. Na de niet onfortuinlijke zege uit tegen Hoek volgt een nieuwe zware uitdaging. We zijn benieuwd hoe Ter Leede het er zaterdag tegen de Hoornaren vanaf brengt.

De wedstrijd wordt geleid door Steven van der Vrande, een scheidsrechter met ook al ervaring in de eerste divisie en hij wordt bijgestaan door Jamie van Dijk en Chris Hoogland.

Als u niet lijfelijk aanwezig bent, volg de partij dan op de radio.

Hoe dan ook, we wensen u een goede zaterdag toe in deze benarde tijden!