Korte voorbeschouwing VVSB – Ter Leede

KORTE VOORBESCHOUWING VVSB – TER LEEDE

Dinsdag 24 mei 2022 20.00 uur

Scheidsrechter: Preston Henshuis (Amsterdam)

 

TER LEEDE OP DINSDAGAVOND NAAR SPORTPARK DE BOEKHORST

Daar neemt Roodgeel het voor de tweede keer op tegen de Voetbal Vereniging Sint Bavo. De eerste maal is al weer ruim twee jaar geleden. Op acht februari werd het in een spannende avondwedstrijd 3-4 voor Ter Leede, in het coronajaar 2020/21 kwamen de ploegen niet tegen elkaar uit en op de Roodemolen won Ter Leede tweemaal, eerst met 2-0 (in augustus 2019) en op vijf maart jongstleden nipt met 2-1 door een late – en de laatste voor Ter Leede – treffer van Mike Bekooij die daarna geblesseerd uitviel en voor zes weken met zijn voet/been in het gips moest.

Op het veld zien wij hem pas volgend seizoen terug in de kleuren van VVSB dat het op dit moment in de derde periode uitstekend doet en met veertien uit acht een gedeelde vierde plek deelt met Sportlust ’46 en Harkemase Boys die er op doelsaldo iets beter voorstaan. Vooral op het eigen mooie nieuwe sportpark draait het team van trainer Wilfred van Leeuwen uitstekend, want de laatste zes wedstrijden op De Boekhorst werden allemaal gewonnen en daar zaten sterke tegenstanders als Excelsior ’31 (4-2), Harkemase Boys (4-1), DVS ’33 (3-2) en Staphorst (2-1) bij. Het laatste thuisverlies dateert van 19 maart: 0-3 tegen Sparta Nijkerk.

Uit presteert de ploeg getuige de twee punten uit laatste vier wedstrijden minder, thuis komt hij dus des te beter voor de dag en daarom is VVSB aanstaande dinsdag vast van plan om in de tweede thuiswedstrijd tegen Ter Leede voor het eerst te winnen en zich nu al praktisch in veilige haven te spelen en dat is een knappe prestatie als je kijkt naar de troosteloze stand toen Wilfred van Leeuwen eind november Richard Plug afloste. Van tien uit twaalf en een zeventiende plaats is het team gestegen naar de dertiende plek met 37 uit 31 en kwamen er sindsdien 27 punten bij.

De sterke resultaten onder Sassenheimer Wilfred van Leeuwen kwamen er mede omdat VVSB zich In de winter/coronastop zich zeer actief heeft opgesteld. Logisch, want de positie onderin vond de club met de mooie, nieuwe accommodatie natuurlijk onverteerbaar. Voor de vertrokken aanvaller Felitciano Zschusschen, in de 3-4- wedstrijd tegen Ter Leede nog goed voor twee doelpunten, werd per direct van Olympia Haarlem Youssef Blel aangetrokken en hij heeft inmiddels al twaalf maal gescoord. Ook linksback Joel Videira (ex TEC/Nijkerk, ook nog van Quick Boys) is gekomen net als centrumspits Guus Verver (ex-SteDoCo/DVS ’33).

Ter Leede zal op zijn beurt dinsdag graag de ongeslagen status tegen VVSB willen handhaven, maar in de laatste acht uitwedstrijden werd maar zeer matig gepresteerd al is behalve de sterke 3-2 winst op Barendrecht vorige week ook het 1-1 gelijkspel in de laatste uitwedstrijd tegen DVS ’33 weer wel bemoedigend.

Het kan dus weer een spannende wedstrijd worden, deze ‘nieuwe’ derby. De scheidsrechter van dienst is Preston Henshuijs uit Amsterdam. Hij leidde Ter Leede eerder drie keer: uit tegen Sliedrecht (2-3 in december 2015), thuis tegen FC Rijnvogels (0-3 op 20 januari 2018)  en in deze competitie op 9 oktober thuis tegen Sparta Nijkerk (1-5). Hij wordt geassisteerd door Robert Kunst en Marck Fieret.

Wij wensen u een sportieve avond toe!

 

En …. mocht u niet naar De Boekhorst kunnen of willen, dan kunt u ook nog terecht op de Roodemolen voor de halve finale van de LAV-Cup van Ter Leede O23-1  tegen TAVV 1, aanvang 20.00 (20.30 ?) uur. Als ze winnen, komen ze in de finale uit tegen Katwijk O23-1.