Korte voorbeschouwing Ter Leede 1 Fc ‘s-Gravenzande 1

THUIS TEGEN ‘S-GRAVENZANDE VOOR DE EERSTE PUNTEN

Op de  Roodemolen krijgt Ter Leede de kans om de bittere nederlaag tegen Rijsoord met een goed resultaat te doen vergeten. We hopen dat de Wismanbrigade nu van meet af aan op jacht gaat naar de eerste doelpunten, maar we beseffen dat ‘s-Gravenzande op zijn beurt hetzelfde wil. Thuis met 0-3 verliezen van Stedeco is een slechte opening ook al houd je rekening met de vroege rode kaart van Roel Stoffels.

De FC is weer terug in de hoofdklasse door het kampioenschap in 1B met als laatste wedstrijd de 1-3 uitwinst op 13 mei tegen Deltasport. Maar een week eerder wist het in de thuiswedstrijd Forum Sport dat ook nog kans had op het periodekampioenschap voor 3000 man publiek met 3-1 te verslaan.

De resultaten van het team van trainer Richard Elsinga in de oefenperiode zijn wisselend,  het won van Leonidas (3-2) en HVC ’10 (0-4), maar tegen Spijkenisse (3-1) en Xerxes DZB (1-3) werd verloren. Ach die resultaten zeggen niet alles hebben we bij Ter Leede gezien.

We zijn benieuwd wat de 21e onderlinge competitie tussen beide ploegen gaat brengen. In het competitiejaar 2014-15 won Ter Leede uit  met 0-2 door twee treffers van Robert Steemers, thuis werd het in januari 2015 teleurstellend 2-2.

Beide ploegen werden in een ver verleden landskampioen, al heette de FC toen nog ‘s-Gravenzande SV en beide vonden na te zijn weggezakt de weg omhoog, Ter Leede iets eerder en met langduriger succes.

Maar de FC zal zeker niet van plan zijn weer af te dalen en daarom zullen de spelers er alles aan doen om zeker een punt uit Sassenheim mee te nemen, Ter Leede zij gewaarschuwd.

De wedstrijd wordt geleid door de ons zeer bekende scheidsrechter M.A. Roeleveld ( o.a. Ter Leede – Staphorst) en hij wordt bijgestaan door de heren  S. Rozemeijer en J. Pleite.

We hopen op een spannende wedstrijd en moge de beste winnen!