Laakkwartier JO15-1 – Ter Leede JO15-1 4 – 3

We kunnen na driekwart seizoen nu al concluderen dat Laakkwartier uit en thuis de 2 grootste pain in the ass wedstrijden zijn geweest dit seizoen. 2 x heel dichtbij, en 2 x uiteindelijk met lege handen afdruipen. Wat dat betreft was deze uitmatch een blauwdruk van het potje thuis. Ook nu kwam de tegenstander in de laatste fase met 10 man te staan, en ook nu gebeurde er weer van alles in het slotgedeelte. Grote verschil was dat we toen bij toeval terug in de wedstrijd kwamen en dat we nu lange tijd op pole position stonden voor een punt of meer.

Na 2 voetballoze zaterdagen vindt Hoofdtrainer Timmers het genoeg en besluit op dinsdagavond een oefenwedstrijd in te lassen tegen Hillegom. Die wordt in een vermakelijk duel met goals van Wessel ( 2x ) Timo, Nick en Jan met 5 – 4 winnend afgesloten. Nino is dan inmiddels al een dikke week ziek en hij zal ook vandaag nog ontbreken. Geheel in de lijn van dit seizoen maakt back-up Nick op Donderdag weer een stuiter op dezelfde arm als een paar maanden terug. Enorm zuur voor ‘m en heel veel sterkte man! Rosa dendert ondertussen lekker door. Ondanks het feit dat ze verre van fit is neemt zij deze week een volgende horde op jacht naar het felbegeerde leeuwinnen shirt. Petje af hoor Rosa!

De puzzel van de vacante linksbuiten plek wordt creatief opgelost. Timo gaat als een soort valse 3e spits spelen. Noa verhuist naar centraal en Quincy begint op de rechtsbackpositie. Na 2 minuten begint Corneetje ‘Marcelo’ Pronk aan een indrukwekkende rush. Via een dubbele één twee met onder andere Wessel bereikt hij de achterlijn en legt de bal panklaar voor de voetjes van Timo ‘ Pipo Inzaghi’ ! BIEM!! 0 – 1!!

Ter Leede koestert de voorsprong en heeft het eerste kwartier de controle. Tot het moment dat de aanvoerder van de Hagenezen zich wat nadrukkelijker met het spel gaat bemoeien. Hij gaat vanaf de linksbuiten positie steeds meer zwerven en krult na een kwartier de 1 – 1 in de touwen. Ter Leede is aan de andere kant vooral via de hoekschoppen van Rosa gevaarlijk. Die beginnen door de harde bal wat moeizaam, maar worden steeds gevaarlijker en even voor de rust is Robin bij de 2e paal succesvol.

1 – 2!

Na de rust komt Noa niet meer terug. Timo verhuist weer naar achteren en Wessel Blank verschijnt op linksvoor. Onze boys komen niet heel goed uit de kleedkamer en eigenlijk verliezen we in deze fase de wedstrijd. Laakkwartier speelt tot het randje en erover en in plaats van de tegenstander achter ons aan te laten lopen worden heel veel ballen pardoes ingeleverd en zoeken we weer veel te snel de diepte. De 2-2 is een schot wat van richting wordt verandert en Daimy kansloos laat. De 3 – 2 is nog zuurder. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter ziet een buitenspel situatie over het hoofd waardoor de spits vanaf de zijkant de bal binnen kan jassen. De technische staf wisselt Jan voor Teun en onze mannen krijgen nog een zetje in de rug als een Laakkwartier middenvelder zijn 2e gele krijgt. Ter Leede komt er weer beter in en er ontstaat een bilspier knijpende thriller. Jikke moet weer als breekijzer gaan fungeren en de o zo gewenste gelijkmaker komt er. Via Rosa, Lucas en Wessel wordt Timo gevonden die in 1 keer met een schitterende pass Robinho voor de keeper zet, en we hebben weer een punt in handen met de 3 – 3.

En nu? Bussie parkeren of door? Ter Leede besluit vol voor de winst te gaan en dat pakt verkeerd uit. Een counter wordt opgepikt door de beste speler van het veld en die schiet van grote afstand de bal hoog in de touwen.

Geen punten dus vandaag. De beslissing om toch nog vol voor de winst te gaan kun je over discussiëren maar ik vond het ook wel weer mooi. Beter een foute beslissing dan geen beslissing zeggen we dan altijd maar. Wel 2 geweldige voetbalgoals gezien en een in fases gelijkwaardig Ter Leede en dat is ook wat waard. De punten moeten dan volgende week maar verdiend gaan worden als Zoetermeer op bezoek komt. Hugo nog bedankt voor het bank zitten en tot zaterdag!!

 

Henk.