Legionella preventie!

Mogelijk hebben jullie onlangs gelezen dat het aantal gevallen van Legionella besmetting in Nederland de afgelopen jaren verdubbeld is. De Legionella bacterie, vaak verspreid via douches, kan leiden tot de zogenaamde veteranen ziekte, een longaandoening die jaarlijks ca. 20 Nederlanders het leven kost.
Voor Ter Leede was dit aanleiding om extra aandacht te besteden aan onze douche installatie.
Hoewel “Chef water” Pieter Schrier periodiek de hele installatie doorspoelt is besloten om voor de start van het nieuwe seizoen de installatie door een externe partij (Helder B.V.) te laten testen. Deze week zijn de resultaten van dit onderzoek bekend geworden: voldoende (= VEILIG).
Intussen zitten ook de overheden niet stil en is in EEG verband een nieuwe richtlijn opgesteld die onder andere voorziet in het automatisch doorspoelen van installaties.
Omdat de veiligheid van onze eigen spelers en tegenstanders ons aan het hart gaat is besloten onze douche installatie het komend half jaar conform de nieuwe richtlijn om te bouwen.
Deze (kostbare) ombouw zal worden gecombineerd met water en energie besparende maatregelen, met o.a. beweging sensoren voor de douchekoppen.
Volgens Pieter kunnen we na deze ingrepen wel weer 20 jaar verder