Makkelijke winst Ter Leede vrouwen

Het hele verhaal is gepubliceerd op de website van de Teylinger: https://www.deteylinger.nl/nieuws/sport/44859/makkelijke-winst-ter-leede-vrouwen?redir&fbclid=IwAR0VycQet1iiYLGB8zm-P_kaHCaSdz2meJuJPn0_yDiH9H_6f0DtpSM2-ag hieronder de gehele tekst:

 

Sassenheim •De krachtsverschillen in de landelijke Topklasse bij het Vrouwenvoetbal zijn dit jaar groot.  Door het wegvallen van en aantal beloften teams van BVO’s heeft er een versterkte promotie plaatsgevonden, waardoor meerdere teams duidelijk moeten wennen aan het hogere niveau.

Ter Leede Vrouwen speelde zaterdag 1 december tegen een van de gepromoveerde teams, Stedoco uit Hoornaar. Al direct na het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter, werd duidelijk dat er sprake zou zijn van een eenzijdige wedstrijd. Stedoco trok zich terug en Ter Leede kon naar hartenlust combineren tot de rand van het strafschopgebied van de tegenstander. De eerste kansen konden nog door een prima doelverdedigster worden gepareerd, maar Kitty Susan kan voor de pauze twee bressen schieten in de muur van Stedoco (2-0).

Ruime zege

Na de rust was de tactiek van Ter Leede iets gewijzigd. De Sassenheimse ploeg liet Stedoco meer uit de verdediging kome,  waardoor er meer ruimte ontstond achter de laatste lijn van de gasten. Zonder dat zij hierdoor echt gevaarlijk werden, kon Ter Leede haar combinatie spel beter uitvoeren en via de snelle vleugelspeelsters werd het doel van Stedoco onophoudelijk bestookt. Via Kimberley Vermeij, Romy van Beelen en Kitty Susan (twee doelpunten) liep Ter Leede uit naar een 6-0 eindstand. Rechtsbuiten Kim Zethof was met vier afgemeten assists ook belangrijk voor Ter Leede. Het enige wat de ploeg van Hassan Azoum zich kon verwijten dat men onzorgvuldig omging met de vele mogelijkheden. In wedstrijden met meer tegenstand kunnen dit bepalende momenten zijn volgens de tevreden trainer.