Meerburg D3- Ter Leede D2

Meerburg D3 vs Ter Leede D2 1-5

Zo zit je op je tijgervel onder de kerstboom en zo zit je je weer te verkleumen op de tribune. Alhoewel het voetbal van de D2 was hart verwarmend vandaag, maar daar later meer over. Je zou denken dat je elkaar gedurende de winterstop niet tegenkomt maar niets is minder waar. Was het niet tijdens de verschillende zaalvoetbal toernooien of oefenwedstrijd dan was het wel tijdens de open dagen van de middelbare scholen. Ik geloof wel dat de sportklas van het Rijnlands Sassenheim volgend jaar rood/geel gekleurd gaat worden.

Terug naar vandaag. De wekker ging wel heel vroeg want er moest om 07.15 uur worden verzameld op de Roode molenpolder. En daarna naar het pittoreske Zoeterwoude. Eerder dit seizoen zijn we ze al twee keer eerder tegen gekomen. Namelijk in de beker uit 4-4 en in de competitie thuis 3-0 winst. Gezien onze opwaartse spiraal van voor de winterstop moest het mogelijk zijn van ze te winnen. Maar ze onderschatten deden we ze niet, want zij hebben de ongenaakbaar geachte koploper onlangs verslagen in de beker.

Op een winderig sportpark Meerburg trapte TL af. De intentie was duidelijk en dat was vooruit voetballen. Dit overigens gesteund met de wind in de rug. We speelden dan ook gedurende het eerste bedrijf op de helft van de tegenstander. Achterin werd er door het centrale duo Quincy en Denzil niets wegegeven. Zij werden daarbij goed geassisteerd op de flank door Steven en Hugo. Na wat speldenprikjes was het rechterspits Jikke die na een mooie individuele soloactie vanaf de 16 de 0-1 op het scorebord bracht. We bleven de druk naar voren houden en dit werd door spits Wessel uitgebuit. In de 16 meter ontstond een scrimmage waarbij Wessel na goed doordrukken de bal het net in werkte. 0-2 we gaan er maar eens lekker voor zitten. Maar niet voordat keeper Mike een redding moest verrichten. Op links was het Meerburg die uitbrak, Hij gaf de bal mooi voor op de vrijstaande spits. Die schoot en op miraculeuze wijze kwam Mike tussen de bal en het net. Een Sopersave! Dt was gelijk het enige wapenfeit voor de tegenstander de eerste helft. Zo 5 minuten voor de thee gaf Rosa een prachtige pass vanaf het middenveld op Wessel. Die kapte subliem zijn tegenstander uit en liep met de verdediger in zijn rug op de keeper af. Met zijn chocolade linker punterde hij de 3-0 in de linker hoek. 0-3 en de buit was bunnen… Toch?

In de rust was het gezellig druk in de kantine aangezien het technisch hart van de D1 ook aanwezig was. Waarbij de hoofdtrainer verdacht bruin stond te shinen..Zou dat komen door het overwinteren met de rood zwarte buurman in Benidorm bij die 65 plussers? Ik zie mogelijkheden volgend jaar met de D1, maar dan wel iets hipper!!

Na de rust bleek het technisch hart van de D2 te beschikken over goed analytisch vermogen. Omdat Meerburg 4-4-2 speelde, zonder al te veel dreiging was dit het sein voor TL om het om te zetten naar 3-4-3. Hugo bleef met Luan achter in de kleedkamer. Rowey ging in de spits spelen en Wessel op links voor. Het middenveld in een ruit. Rosa met de punt naar achter, Tijs daarvoor en op links Ryan en op rechts Wiebe. Het zou een sterke tweede helft worden ondanks of dankzij de tegenwind.

Door de tegenwind probeerde we de bal laag te houden en zo moesten we het wel voetballend oplossen. Dit ging prima en kleine kansen en mogelijkheden stapelden zich op. Na 10 minuten mocht Rosa na een overtreding een soort van korte corner nemen. Deze draaide zo bij Rowey op zijn slof en hij ramde het leder achter de kansloze keeper. 0-4. Ik was nog niet klaar met noteren of de 1-4 lag in het netje. Op links werd de bal de 16 ingepasst. Met een ultieme sliding probeerde Ryan de bal nog weg te glijden, maar hij kwam een teen te kort. De aanvaller van Meerburg gaf voor en bij de tweede paal was Mike kansloos op de inzet van de tegenstander. De D2 liet zich niet van de wijs brengen en bleven goed ballen met druk naar voren. Na een aanval mocht de keeper van de tegenstander de bal uitrappen. Deze kwam na goed doordrukken van Rosa in de voeten van Rowey. Die net als in de bekerwedstrijd vanaf een meter of 25 het leder prachtig achter de verbouwereerde keeper liet inslaan. Dit kan geen toeval meer zijn. 1-5. De wedstrijd was gespeeld en zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal.

We kunnen weer concluderen dat we een stapje hebben gemaakt. Om te zien hoe groot die stap is zullen we volgende week ondervinden als we weer tegen de mannen van BSC 68 moeten. Uit verloren we kansloos met 9-0. We moeten dit nog steeds doen zonder Nick. We verdenken hem er van dat hij de winterstop in Lourdes heeft doorgebracht want vanaf woensdag mag hij alweer rusteugh mee trainen. Overigens, gezien de resultaten is het nog maar de vraag of hij überhaupt nog terug komt in de D2.

Grt uw verslaggever.