Meerburg F14 – Ter Leede F5

Afgelopen zaterdag ging Ter Leede F5 met de invallers Jayden en Tim richting Zoeterwoude-Rijndijk om tegen Meerburg F14 te spelen. Tijn, Stein en coach Sjoerd waren met vakantie.  Het sportpark van Meerburg ligt ingeklemd tussen snelweg A4 en een industriegebied, niet echt gezellig. Desondanks is Meerburg de laatste jaren een grote vereniging geworden met o.a. maar liefst 16 F-teams! Ter Leede had de heenwedstrijd eind oktober met 4-0 gewonnen, dat gaf de burger dus moed. Direct na het begin signaal trok Ter Leede ten aanval wat resulteerde in wat kleine kansen voor Chiel en Jayden. De sterke wind had invloed op het spel van beide teams. De bal ging regelmatig over de zij- of achterlijn. Dan moest een speler of een toeschouwer een sprintje trekken om de bal te halen zodat het spel niet te lang stil lag. Doelman Timo hoefde de 1ste helft maar een paar keer handelend op te treden mede door de wind en het verdedigende werk van Tim en Geus. Dit alles bracht de bekende Brilstand bij rust op het scorebord.

Tijdens de rust werd de opstelling door coach Michiel iets aangepast. Timo ging in de voorhoede spelen en Chiel ging keepen. Gaandeweg de 2de helft werd Meerburg sterker. Finn en Menno moesten heel wat meters maken om alles te kunnen belopen. Jip sneed een aantal maal als een warm mes door de boter langs de verdediging van Meerburg, de aanvallen gingen helaas naast of de keeper redde. Meerburg kreeg ook een aantal mogelijkheden. Ze scoorde rechtstreeks uit een hoekschop de 1-0. Ter Leede ging nog op jacht naar de gelijkmaker maar het bleef 1-0 voor Meerburg.  Jayden en Tim bedankt voor het invallen. De volgende wedstrijd staat gepland voor 5 maart tegen Quick Boys F8  op sportpark Nieuw Zuid te Katwijk.