Meerburg JO10-6 – Ter Leede JO10-2 0–14 (0–7) Met Sameh als King Assist…

(Sameh als King Assist)

Als eerste wil ik jullie even kort mee terug nemen naar vorige week. Vorige week hadden we de uitwedstrijd tegen MMO. In het begin moesten we nog even wennen aan het echte gras (wat ruikt dat toch lekker hè jongens) maar al gauw ging het weer snel met de goals. Bij rust stond het 0-6 door goals van Davy (2x), Safouane (2x), Justin en Sameh. Wat ook absoluut gemeld moet worden is de invalbeurt van Sam uit de JO9-1. Hij deed de 1e helft met ons mee, aangezien Erman afwezig was. Dit deed hij met veel overtuiging en Sam viel op door zijn mooie, onnavolgbare dribbels op links en oog voor zijn medespelers. Sam was dan ook bijna bij iedere goal betrokken in de 1e helft. De 2e helft drukte we door en scoorde nog eens 7 goals. Sameh (2x), Davy (2x), Safouane, Justin en keeper Bram waren verantwoordelijk voor de goals. Bart en Ryan waren er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de “0” voor de 2e keer op rij.

Vandaag was het een vroegertje. We moesten om 07:15 uur verzamelen in onze kantine, want we speelden uit om 08:30 uur tegen Meerburg. Gelukkig was Erman er weer bij en ook Bart was gelukkig hersteld van zijn hoofdwond die hij eerder die week had opgelopen. Zo konden we de wedstrijd aanvangen met al onze sterspelers.

We begonnen met Bram in de goal, Erman en Ryan op de backs en Bart centraal achterin. Justin begon op het middenveld en hij moest Sameh en Davy in stelling brengen. Safouane begon als wissel en zou later de 1e helft Justin vervangen.

Vanaf het 1e fluitsignaal begon Meerburg gedreven aan de wedstrijd. Er waren direct een aantal gevaarlijke momenten voor de goal van Bram, maar de verdediging onder leiding van Bart hield kundig stand. Met goede spelhervattingen van Bram zochten we snel onze rappe spitsen. Vooral Sameh was een plaag voor de verdediging van Meerburg. Keer op keer was hij de verdedigers te vlug af. Hij haalde vervolgens iedere keer de achterlijn en legde de bal keurig terug zodat er alleen maar iemand van ons tegen de bal aan hoefde te lopen. Zo kwamen we binnen no time op een 6-0 voorsprong. 6x een assist van Sameh en de goals werden gemaakt door Davy (4x), Safouane en Ryan. De goal van Ryan was wel heel erg mooi. Deze was vanuit een corner (van Sameh natuurlijk) en Ryan kopte de bal kiezelhard in de kruising.

Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-7 en zowaar was dit geen assist van Sameh. Safouane kreeg de bal op de middellijn en schoot vandaar uit het niets op de goal. Niemand, dus ook de keeper verwachtte dit niet en de bal hobbelde zomaar de goal in.

In de rust waren de coaches erg tevreden. Er werd weer super goed samen gespeeld en de gemaakte afspraken werden nagekomen. Bart was een ware slot op de deur en Ryan en Erman kwamen vaak gevaarlijk mee op. Dit moesten de jongens de 2e helft voortzetten. Ryan mocht even uitrusten en Justin nam zijn plaats over op de rechtsback positie.

Na de limonade gingen we gewoon door waar we gebleven waren. Sameh was nog steeds een plaag voor Meerburg en Justin kwam ook vaak gevaarlijk door. Dit resulteerde in nog eens 7 goals van Justin (3x), Sameh (2x), Safouane en Davy. De mooiste was van Justin. Hij kreeg de bal rechts aan de zijlijn en haalde verwoestend uit. De bal belandde binnenkant paal in de kruising. Het doel schijnt nu nog heen en weer te schudden, zo hard was dit schot.

Ondanks de grote uitslag had Bram toch ook voldoende te doen. Vlak voor tijd pakte hij nog 2 gevaarlijke schoten en hield daardoor voor de 3e keer op rij de 0. Mooi om te zien is de samenwerking met zijn verdediging. Bart houdt constant de rust en speelt vaak terug op Bram. De vleugelverdedigers rennen dan direct naar de zijkanten om aanspeelbaar te zijn. Zo kunnen we snel het spel voortzetten en direct gevaarlijk naar voren komen.

Volgende week staat de lastige wedstrijd tegen Voorschoten op het programma. We spelen thuis om 09:30 uur. Voorschoten heeft al 3 wedstrijden gewonnen, dus dit wordt een lastige pot. Maar als we zo spelen als de laatste weken, dan zie ik het helemaal goed komen!