Meerburg JO15-1 – Ter Leede JO15-1  0 – 1  ( 0 – 1 )

Winnaars zijn niet degenen die nooit falen, maar degenen die nooit opgeven!!

Op 11 december 2016 speelde de JO15-1 de laatste competitiewedstrijd. Die eindigde toen in een teleurstellende 0-0. Een helpende hand uit wel zeer onverwachte hoek hield ons vervolgens bovenaan de ranglijst. Hercules won de inhaalwedstrijd van onze voornaamste concurrent RCL, zodat we alsnog vandaag als winterkampioen de competitie weer op mogen starten.

Op vrijdag krijgen we in de autisten-analisten groepsapp het volgende bericht: “Koen, Omdat jij alles altijd ruim van te voren op orde wilt hebben de volgende mededeling: Ik ben er niet morgen. Helaas ziek geworden.” Het appje is afkomstig van mede analist Jack. Sneu voor hem natuurlijk, voor mij het sein voor een dikke 2 op het TOTO formulier. Afwezigheid van Jack heb ik in mijn Ter Leede loopbaan nu namelijk 2 x meegemaakt, en dat leverde 2 historische 3 punters op!

Een historische wedstrijd zou het dit keer niet worden, maar de 3 punten gingen, zij het zwaar bevochten, mee de tas in.

De afgelopen maanden heeft de JO15-1 natuurlijk niet helemaal stil gezeten. Diverse oefenpotjes worden er gespeeld tegen voornamelijk hoofdklassers met wisselende resultaten. Dit gebeurt voor het overgrote deel zonder onze vaste keeper Björn, die in deze periode kampt met knieklachten. Hij is inmiddels weer op de weg terug. Ook Alex, voetbalnaam Alexis Sanchez krijgt in één van de laatste oefenpotjes een schandalige schop te verwerken. Hij hoopt deze week voorzichtig het boeltje weer op te starten.

Hoofdcoach Timmers heeft in zijn basis opstelling 2 logische vervangers genoteerd. Daimy op de goal en Bart Meijer start naast Keurten centraal. Beiden spelen een foutloze wedstrijd, waarvoor chapeau!

De rest van de basiself haalt voetballend niet het allerhoogste cijfer, maar is als team ijzersterk ! En dat is ook een kwaliteit, om zo’n lastige wedstrijd tegen een hele stugge tegenstander toch over de streep te trekken!

In de eerste helft is ook het voetballende gedeelte zo slecht nog niet. Ter Leede start geconcentreerd, gaat rustig op zoek naar de voorsprong, en is via Sam met een vrije trap en via Rik dichtbij. Na een klein kwartiertje valt de 0-1. Een prachtige steekbal van Alessandro wordt door Wessel op waarde geschat en zijn voorzet is voor Rikkie Lacazettie een routineklusje. Na deze goal gooit Meerburg er nog een schepje bovenop. Met veel fysiek proberen ze een overwicht te creëren, maar Ter Leede geeft geen krimp.

Meerburg komt niet veel verder dan een lastige vrije trap, die door Daimy keurig gepakt wordt.

Na de rust neemt de spanning toe, maar zakt het spelpeil. Het wordt een vechtwedstrijdje, en onze boys laten zien ook dat te beheersen. Talloze duels op het middenveld, waar Chris, Timo en Allessandro zich niet de kaas van het brood laten eten. Achterin zijn we met Sjoerd en Bart als uitblinkers heer en meester. Rik komt voorin niet meer aan afwerken toe, maar werkt zich samen met het ingevallen duo Sead en Nino het snot voor de ogen.

Als de scheids uiteindelijk fluit voor het einde van de wedstrijd, kunnen we concluderen dat Meerburg niet één keer echt gevaarlijk is geworden, en nogmaals, dat is een groot compliment waard. Ik zou het een zakelijke overwinning willen noemen, een mooie opmaat voor een zinderende 2e competitie helft.

Volgende week zijn we niet te bewonderen, die week daarop volgt de kraker tegen RCL.

Noteer deze alvast maar in de agenda!

 

Tot dan,

Henk