Meerburg JO9-1 – Ter Leede JO9-1 Job is de beste pinchhitter

Zowel Meerburg JO9-1 alsook Ter Leede hadden de doordeweekse bekerwedstrijd nog in de benen. Bij de Meerburgers viel de beslissing pas na een bloedstollende penaltyreeks waarin zij helaas aan het kortste eind trokken. Ter Leede was met zijn hoofd nog in de wolken. Zij hadden zich geplaatst voor de halve finale. De wedstrijd in de competitie begon dan ook gezapig met veel fouten aan beide zijden. Het duurde  tot de 12de minuut voordat het eerste doelpunt viel. Chris werd bediend vanaf de rechterflank, 0-1 voor de bezoekers uit Sassenheim. Prompt zette Meerburg meer druk en binnen de minuut was de stand weer in evenwicht, ruststand 1-1.

Na rust wist coach Steven zijn team wakker te schudden door een slimme wissel. Invaller Job zorgde eigenhandig voor oorlog in het keepersgebied van de tegenstander. Mats leek te schieten maar in plaats daarvan kaatste hij de bal via Job naar de inkomende Sam. Hij liet de  keepster geen kans, 1-2 in de 23ste minuut. Waarna Job de wedstrijd op slot leek te gooien na goed voorbereidend werk van Floris, 1-3. Maar niets was minder waar. Nu greep de Meerburgse coach Andre in en binnen 2 minuten was de score weer gelijk getrokken. Ter Leede keeper Thymen werd verrast met een afstandsschot en een schot in de korte hoek, 3-3. 5 minuten voor het einde nogmaals een voorsprong voor Ter Leede. Weer was het spits Chris die van dichtbij kon binnen tikken. Hij kwam vandaag niet vaak voor in het spel maar hij stond wel steeds op de goede plek, 3-4. Verdediger Tijs deed de deur op slot en sleepte de 6de overwinning in de hoofdklasse over de eindstreep. Eindstand 3-4 voor Ter Leede.

‘s-Middags bereikte ons het bericht vanaf de Middelmoors dat de ongeslagen koploper HVV averij had opgelopen tegen de Uien. Rijnsburgse Boys had het team met de gouden ster verslagen met 3-2. Dit betekent dat de spanning in de hoofdklasse weer helemaal terug is. Zowel Ter Leede en HVV hebben nu 3 verliespunten. Op de voet gevolgd door de Uien met 5 verliespunten. Ter Leede is zelfs nog vol in de race voor de dubbel. Zaterdag de halve finale in de beker 🏆 uit bij DHC.