Meerburg JO9-3 – Ter Leede JO9-2 0-7 (0-3) Sterker door strijd!

(Man of the Match Justin!)

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk aan de competitie beginnen. Na een welverdiende herfstvakantie, waren de boys er helemaal klaar voor. We hadden een nuttige oefenwedstrijd tegen onze buren uit Voorhout gespeeld (die op hetzelfde niveau acteren, maar alleen in een andere poule) dus we wisten wat we konden verwachten in de 3e klasse. Meerburg speelde zelfs zijn bekerwedstrijden in de 2e klasse, dus er stond direct een zware pot op het programma.
Normaal gesproken spelen wij onze wedstrijden lekker vroeg, maar vandaag hoefde we pas om 10:45 uur te beginnen. Vooral de ouders waren blij met het uitslapen en sommige van ons hebben ook daadwerkelijk alle tijd genomen, waardoor ze nog net op tijd waren.
Op het vernieuwde sportcomplex van Meerburg hadden we een korte, maar scherpe warming-up. De jongens waren gretig en klaar om de clash met Meerburg aan te gaan.
Met Bart op doel en voor de rest in onze vertrouwde opstelling begon Meerburg de wedstrijd. Direct zetten we goed druk naar voren. Onze verdediging, bestaande uit Captain Oscar, Stofzuiger en slot op de deur Erman en de onvermoeibare opvolger van Rick Karsdorp Bram, zaten er boven op. Er werd direct goed door gedekt en al kwam Meerburg er een keer dreigend doorheen, dan stonden we altijd voor elkaar klaar! Justin heerste wederom over het gehele veld en voorin zorgde Safouane en Floris voor een hoop dreiging.
De 1e 5 minuten ging het gelijk op en duidelijk was te zien dat Meerburg een goed voetballend team had. Zonder grote kansen te krijgen overigens. Ter Leede ging steeds beter voetballen. Dit kwam doordat er gestreden werd voor iedere centimeter op het veld. Het was heel duidelijk, Ter Leede kwam hier maar met 1 doel en dat was winnen!
Sameh was inmiddels na 10 minuten ingevallen voor Oscar en zijn 1e opdracht was meteen een corner nemen. Sameh plaatste deze corner op de stropdas van Justin en dan weet je het wel. 0-1 dus!! Direct na de aftrap van Meerburg gingen de jongens meteen weer druk zetten. De verdediging sloot weer heel goed aan, waardoor we iedere keer de afvallende bal hadden. Meerburg kwam niet meer onder de druk uit! Hierdoor kon Justin nog een keer scoren en maakte Safouane de verdiende 0-3 na heel goed doorzetten.

(Het team gevoel straalt ervan af!)

Meerburg was helemaal moe gespeeld en snakte naar de rust. Deze duurde dan ook extra lang, want ze hadden echt de tijd nodig om bij te komen (of moest de limonade van ver komen…).
Echter, Ter Leede liet zich niet van de wijs brengen en ging vrolijk verder met waar ze voor rust mee bezig waren, namelijk fantastisch goed voetballen. Na een paar minuten maakte Justin alweer zijn 3e van de wedstrijd en de 0-4 was een feit. Dit was dan ook de genadeklap voor Meerburg. Wat ze ook probeerden, ze kwamen er niet meer aan te pas. Er werd nog steeds voor iedere centimeter gestreden. Achterin gaven Bram, Erman en Oscar helemaal niets weg en Bart had dan ook helemaal niets te doen.
Het veldspel was zeer verzorgd en heerlijk om naar te kijken. We werden overspoeld met mooie combinaties. Zo speelde Safouane Floris geweldig vrij en maakte Floris het koelbloedig af onder toeziend oog van zijn meegereisde opa!
We kregen weer een corner en inmiddels hebben we nu een echte specialist, namelijk Sameh. Na zoveel assists te hebben gegeven dacht hij, nu schiet ik hem er zelf maar eens een keer erin. En zo geschiede…. Maar de koek was nog niet op. De laatste goal was om door een ringetje te halen. Bram veroverde de bal op eigen helft en gaf hem goed aan Justin die hem vervolgens direct weer terugkaatste naar Bram. Hij zag in zijn rechter ooghoek dat Safouane er beter voor stond en gaf hem met veel gevoel aan hem. Saf dacht niet na en knalde de bal in de linker kruising. Wat een toetje was dit zeg. Als je nu op de A4 rijdt langs het sportpark van Meerburg, hoor je ze nog steeds klappen denk ik.
1 wedstrijd gespeeld en we staan direct boven aan. Volgende week thuis tegen UVS. Als we weer zo goed als team spelen en weer zoveel inzet tonen, dan gaat het helemaal goed komen.

Een super trotse vader/begeleider!!!!