MO15 debuteert op het Easter Open International Youth Tournament in Brabant

De MO15 deed dit jaar voor het eerst mee aan het Easter Open International Youth Tournament in Brabant. Een toernooi met tegenstanders uit heel Europa. Op vrijdag 30 maart vertrok het team naar een mooie groepsaccommodatie in Schaijk. Een prachtige eet- en relaxruimte en 4 chalets om in te slapen. Dit laatste gebeurde voor velen overigens iets te weinig.
Op zaterdagochtend om 09.00 uur was de eerste wedstrijd voor de kwalificatie poule op sportpark Wilbertoord. In de eerste poulewedstrijd tegen Peninsula Girls uit Engeland werd er nog niet door iedereen even scherp gestart, had waarschijnlijk iets te maken met de iets te korte nacht. De tweede helft werden wij sterker en gingen met zijn allen op zoek naar de gelijkmaker, helaas scoorden de Engelsen in de allerlaatste minuut nog een keer, zodoende verloren we met 0-2. De tweede wedstrijd tegen de Willy’s werd met gemak gewonnen: iedereen begon langzaam te ontwaken wat resulteerde in een 3-0 overwinning. Tegen het Duitse Furstenwalde/ Woltersdorf moesten we flink aan de bak. Zij hadden van de Engelsen gewonnen waardoor wij met 2 doelpunten verschil moesten winnen om door te gaan naar de finalepoule.
Iedereen was gewaarschuwd voor een fysieke partij voetbal en dat werd het ook. Alleen waren wij de bovenliggende partij, de Duitsers hadden geen schijn van kans tegen ons. Wij waren veel feller,wonnen alle duels en gaven geen kans weg. Helaas wisten we maar 1x te scoren wat een eindstand opleverde van 3 teams met 6 punten waarvan wij 1 doelpunt te kort kwamen om door te gaan naar de finalepoule.

Op eerste paasdag waren de tegenstanders van een ander kaliber. Op deze dag hadden we alleen Nederlandse teams in de poule. De verwachting was dat de tegenstand vandaag een stuk minder zou zijn. De meiden wilden graag gaan spelen in een feestopstelling maar daar ging de begeleiding niet helemaal in mee. Als de eerste 2 wedstrijden goed gespeeld werden dan mocht de laatste wedstrijd wel in een feestopstelling. Doordat de tegenstand wel echt tegen viel konden we  ook een aantal nieuwe dingen uit proberen, dit pakte zeer positief uit en zal zeker navolging krijgen in de eigen competitie. Eerste 2 wedstrijden ruim gewonnen met een aantal mooi opgezette aanvallen en zeer mooie doelpunten. Tijd voor een feestje. Laatste wedstrijd in handen van coach Randa, iedereen op een voor haar vreemde plek. Er werd zelfs gescoord door meiden die dit normaal nooit doen. Ook deze wedstrijd werd ruim gewonnen. Hierdoor legde het team beslag op de 9e plek van het Easter Open Toernooi U15 2018.

Uiteindelijk een geslaagd weekend waar iedereen het fantastisch naar de zin heeft gehad. Dank aan de organisatie en sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt!