MO17-1 Winterkampioen!

Na vorige week de nummer twee (Blauw-Zwart) met 7-3 aan de zegekar te hebben gebonden, vertrokken we zaterdag richting Nicolaas Boys in Nieuwveen. Waar? Nieuwveen, bovenin het Groene Hart, in de buurt van Aalsmeer. Helaas zonder vaste krachten Fleur, Merel en Ilse en met Giselle als supporter. Hulp was aanwezig in de vorm van inmiddels vaste invalster Lize en Nanette uit Vr3. Winnen was noodzakelijk om zo Zevenhoven voorbij te komen.

We begonnen de wedstrijd ontspannen met een paar goede combinaties richting doel van de tegenstander, die werd vastgezet en eigenlijk niet veel meer kon  dan de lange bal naar twee eenzame spitsen spelen. De inmiddels gebruikelijke formatie achterin met Isa, Sara, Lotus en Iris/Ella kon dat goed opvangen. Doeldame Marije had een rustige eerste helft.

Na nog een paar net niet aanvallen, kon Isa opstomen van achteruit en het eerste doelpunt maken. Vlug erna slalomde Nanette door de verdediging en stond het 0-2. De wedstrijd werd inmiddels volledig op de helft van Nicolaas Boys gespeeld en al snel kon spits Eline de 0-3 binnenschieten.

Ter Leede ging vrolijk  door met aanvallen en in een onoverzichtelijke situatie in de zestien hield Lotus het hoofd koel en tikte de 0-4 binnen. Ons middenveld met Amy,  Ella en Lize had inmiddels volledige controle en kon de ene na de andere aanval opzetten. Inmiddels was gelegenheid-rechtsbuiten Maud al een paar keer gevaarlijk geweest en die schoot vlak voor rust de 0-5 erin.

Na de rust bleef het eenrichtingverkeer, maar kon de keepster met soms geluk en soms een knappe redding een bombardement van schoten redelijk tegenhouden. Slechts een keer moest Marije aan onze kant 1 op 1 handelend optreden. Iris, Noa en Anouk als aanvallers zagen door het massaal verdedigen veel schoten er net niet ingaan, Iris was eerst dichtbij, totdat Anouk van een meter of 12 raak schoot. Sara kon nog een keer ver opkomen en van afstand schieten tot kort voor tijd Noa de  0-7 aantekende.

Spannend was t niet, maar wel een lekker potje om de winterstop mee in te gaan. Na vorig seizoen driemaal een tweede- derde plek nu op afstand winnaar van deze competitie, maar twee verliespunten en een doelsaldo van 30 voor en 6 tegen!