Ter Leede 1 – SC Monster 1 (bkr)

Een MONSTER-score !

Voor de Districtsbeker van WEST II treft Ter Leede deze zaterdag in de 3e ronde de fusieclub sc Monster (zaterdag, 2e klasse C).

Soms vertelt de uitslag het verhaal van de hele wedstrijd. Ook nu: na 90 minuten is de brigade van Henk Wisman uitgeraasd en staat er een merkwaardige 1-1 op het scorebord. De kenners weten dan al lang, dat er bij gebrek aan voldoende cijfers voor de thuisclub nog eens 10 goals moeten worden bij-gedacht. Dus: maar liefst een 11-1 winst en daarmee bereikt Ter Leede dik verdiend de 1/8e finales.

Van het (op dit moment) reguliere basiselftal, ontbreekt alleen de geschorste Tomas Arroyo. Hij wordt vervangen door Jordi Vierbergen.

Geconcentreerd en verzorgd spelend, met veel druk vooruit heeft Ter Leede vanaf de aftrap het elftal uit Monster in een wurggreep. Scorend loopt Ter Leede voor de pauze soepel uit naar 4-0 en alleen Steve Hogervorst ziet deze middag kans om Constantin te passeren. Ruststand bij gevolg: 4-1.

Na de pauze wordt het tempo zelfs verder opgeschroefd en daarmee ook het scoreverloop. Als er al een prijs te vergen is voor het doelpunt van de dag, gaat deze naar Mitchell Kappenberg, die in de 64e minuut bijkans vanaf de middenstip doelman Willem-Jan Brock met een boogbal (!) verrast. Uit het applaus dat opklinkt spreekt de grote waardering van de toeschouwers voor deze fraaie goal.

En als we dan toch applaudisseren, doen we dit ook voor de meegereisde supporters uit Monster, die zich deze middag van hun beste (luidruchtige) kant lieten zien, zonder zich ook maar een moment van de wijs te laten brengen door het voor hun bizare scoreverloop. En zo hoort het eigenlijk ook: grote klasse.

Opstelling Ter Leede:

Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen, Mike Boelee, Ben van der Lans, Jonathan Robertson (67’Kevin Driessen), Mitchell Kappenberg, Toon Zwetsloot (57’Ronnie Verplancke), Oussama Siali, Marc de Kruijs, Vincent Ammerlaan (57’Jesse Dingjan) en Jeffrey Bok

Scoreverloop:

1 0 Oussama Siali 14e
2 0 Oussama Siali 23e
3 0 Marc de Kruys 33e
4 0 Jeffrey Bok 37e
4 1 Steve Hogervorst 42e
5 1 Marc de Kruys 51e
6 1 Marc de Kruys 55e
7 1 Ronnie Verplancke 59e
8 1 Mitchell Kappenberg 64e
9 1 Oussama Siali 68e
10 1 Marc de Kruys 71e
11 1 Jeffrey Bok 76e

 

Foto’s HP ProSportpics: Facebook Hans J. Schalk