Mooie samenwerking MO19 Ter Leede en Teylingen

Dit seizoen is er weer een mooie samenwerking tussen Teylingen en Ter Leede, dit keer voor wat betreft de meiden van de MO19 groepering. Zoals wel bekend is hebben beide verenigingen ook de afgelopen jaren al de samenwerking gevonden voor de MO15 en MO17 groepen. Die samenwerking is destijds vormgegeven door de beide jeugdbesturen en technische staf jeugd. Dit seizoen krijgt dat een vervolg.

Afgelopen zomer hebben Pieter Kniest van Teylingen en Job de Ridder van Ter Leede de handen ineen geslagen en een aantal gezamenlijke trainingen georganiseerd voor de meiden van beiden clubs. Pieter is een bekende naam in verschillende rollen bij Teylingen en Job kennen we als oud-trainer van de JO17-1 van Ter Leede die hij 7 seizoenen onder zijn hoede heeft gehad. De samenwerking tussen de beide heren is zo goed bevallen dat de speelsters van beiden clubs samen zijn gevoegd tot één groep en er dit seizoen twee combi-teams zijn ingeschreven bij de KNVB.

Ook de doordeweekse trainingen worden verzorgd door trainers van Ter Leede en Teylingen. Hierbij hebben assistent-trainers Piet Hermans en Edwin Boogerman ook een belangrijke rol. De coaching op zaterdag is verdeeld tussen Job (MO19-1) en Pieter (MO19-2).

Helaas zijn er in de zomerstop een drietal speelsters onverwacht gestopt waardoor het aantal beschikbare speelsters is geslonken. Hierdoor is het op zaterdag noodzakelijk dat speelsters van beiden teams bij elkaar invallen. Dit hebben de meiden prima opgepakt en dit is, los van het plezier, ook terug te zien in de prestaties van beide teams in de bekercompetitie!

Beiden teams zijn ongeslagen door naar de volgende ronde van de Zwaluwenbeker en de MO19-1 is zelfs o.g.v. de prestaties in de beker door de KNVB gepromoveerd naar de Hoofdklasse. Zij mogen nu aan de bak tegen gerenommeerde teams als Barendrecht, Nieuwerkerk, Jodan Boys en Sparta. Een mooie uitdaging voor de meiden!

Ook de samenwerking met de Vrouwenselectie is dit jaar weer aangescherpt. Een groep van 10 meiden uit de MO19 zullen tot de winterstop 1x per week meetrainen met de Vrouwenselectie om op een hoger niveau mee te trainen en daardoor hopelijk een snellere ontwikkeling door te maken. Rond de winterstop gaan we kijken of er speelsters zijn die na de winterstop óók zullen doortrainen en wellicht volgend seizoen een serieuze kans hebben om door te stromen naar de Vrouwenselectie.

Nog een mooie vorm van samenwerking is dat de meiden uit de Vrouwenselectie die terugkomen van een blessure en speelgerechtigd zijn voor de MO19, eerst minuten maken in de MO19-1 om rustig vorm en conditie op te kunnen bouwen. Andersom is ook zo dat meiden uit de MO19 al hun officiële debuut hebben gemaakt in Vrouwen 2!

Daarnaast zijn er de komende maanden een drietal wedstrijden ingepland voor meiden Onder 21 waar een aantal speelsters van de MO19 aangevuld met leeftijdsgenoten vanuit de Vrouwenselectie tegen anders clubs zullen voetballen.