Nicolaas Boys JO17-1   –  Ter Leede JO17-2  ;  2  –  2

Na drie weken van afgelastingen en vervallen wedstrijden mochten de mannen eindelijk weer eens aan de bak. De adrenaline droop er dan ook vanaf, met name naar het eind van de wedstrijd. Gelukkig waren Sead en Thijs er deze keer ook bij en kregen we aanvulling vanuit de B1. Pieter had wind tegen en kwam iets later. Het gaf de coach de kans om even uit te wijden over teamgeest en discipline. We begonnen redelijk goed en met name Sam gaf de eerste helft de tegenstander veel problemen. Het 1e kansje was er na 10 minuten, maar ging nog verloren. Gelukkig was het in de 20e minuut wel raak, omdat Mats een afgeslagen vrije trap keurig afrondde. Sam zag daarna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, en uit een snelle break – Bjorn naar Pieter en opnieuw Sam plaatste de bal net over.

Kortom goede moed voor de tweede helft, hoewel de tegenstander nog lang niet gevloerd was. En dat bleek ook wel, want de 1e tien minuten na rust maakte de thuisploeg de dienst uit, veel druk en veel fysiek, dat resulteerde in 2 goede doelpunten, zodat we met 2 – 1 achter kwamen. Het tekent voor ons team, dat het zich daarna herpakte, Thijs kwam voor Sam, en Thijs dook al snel alleen voor de keeper op, maar kon nog net niet afronden. Een minuut later was het BartS. die met een schot vanuit de draai de keep op zijn pad vond. Uiteindelijk kregen we in de 88e minuut verdiend loon naar werken, Maurits vond vanaf rechts met een strakke bal Thijs, die de toch echt niet makkelijke bal prima binnen schoot. De 2 – 2 was een feit. Dat Maurits ook nog een bal blokte die net nog voor de lijn werd weggewerkt en Thijs na zo ’n lange tijd niet spelen de blessuretijd gebruikte om naast Jip op de bank wat extra rust te pakken, maakte niets meer uit. Normaal wijs ik altijd een man van de wedstrijd aan, maar in dit geval is wat mij betreft het TEAM de man van deze wedstrijd. Over het hele veld bij iedereen zoveel inzet en strijdlust met de wil om te winnen – TOP gasten. Komt u ook dit seizoen eens kijken, want de basis is goed, dus dit team gaat alleen maar beter worden.