Nieuwe trainer Ter Leede Vrouwen 2

Linda Bos wordt de nieuwe trainer-coach bij Ter Leede VR 2

Ze is vanaf komend seizoen onderdeel van de technische begeleiding van de vrouwen selectie van Ter Leede (Sassenheim).

Linda begon op 6 jarige leeftijd bij voetbalvereniging DEK dat later samen met MFC omgedoopt is tot het huidige FC Medemblik. Nadat ze als middenvelder aansloot Fortuna Wormerveer (2008/09) was ze ook opgevallen bij bondscoach Vera Pauw (4 caps). En nadat ook AZ haar had ontdekt ging het hard.

Voor AZ pakte ze naast 4 gele kaarten ook 3 Eredivisie titels (2007/08, 2008/09 en 2009/10), speelde ruim 38 competitie wedstrijden voor het helaas opgeheven Alkmaars vrouwenteam waarin ze ook nog Europees uit mocht komen tegen o.a. Olympique Lyon. De laatste officiele wedstrijd van AZ was de KNVB Beker finale tegen sc Heerenveen die met 2-0 werd gewonnen, ook de laatste prijs van AZ. Verder heeft ze nog een internationaal doelpunt achter haar naam staan in de oefenwedstrijd tegen het Finse FC Honka.

Ze heeft ook een mooie ervaring in Noorwegen bij Avaldsnes IL (Haugesund) op haar voetbal CV staan. Als laatste wensen wij Linda namens de hele club een mooi begin van haar trainers carrière. Welkom Linda.

Albert van den Berg

Bestuurslid voetbaltechnische zaken vv Ter Leede Vrouwen