Nieuws vanuit de Jeugdhoek

Het beste nieuws sinds de vorige update is natuurlijk dat de jeugd weer kan gaan trainen. Het is allemaal net wat anders maar de bal is gelukkig hetzelfde en mag weer in beweging komen!

Maar er is meer goed nieuws: Ik wil graag Allan Nijman introduceren als de nieuwe hoofdtrainer van de JO17.


De afgelopen weken hebben we een aantal gesprekken met Allan gehad en de conclusie was unaniem dat we Allan heel graag verwelkomen binnen Ter Leede. Allan heeft een achtergrond bij Rijnsburgse Boys maar is de afgelopen jaren vooral zeer actief geweest bij Voorschoten ’97. Allan heeft daar verschillende jongens- en meidenteams getraind en begeleid, selectie en niet-selectie. Hij heeft zijn UEFA-C diploma gehaald waarbij hij stage heeft gelopen bij de JO17-1. Daarnaast heeft hij laten zien een clubmens te zijn door zich op allerlei manier in te zetten voor Voorschoten. Maar eerst en vooral is Allan een voetbaldier en is zijn ambitie om zich verder te ontwikkelen als hoofdtrainer. En dan moet eens de eerste keer zijn. Allan heeft aangegeven die stap graag bij Ter Leede te willen zetten. En daar zijn wij heel erg blij mee. Nu er weer getraind kan worden is Allan in eerste instantie nog volop bezig met training geven bij Voorschoten. De verwachting is wel dat Allan de komende weken al enkele keren zal aansluiten bij de JO17-selectie trainingen. Laten we samen gaan zorgen dat Allan goed aan de start verschijnt van het nieuwe seizoen en zich snel thuis voelt binnen onze club.

Ander goed nieuws is dat de nieuwe hoofdtrainers voor de JO11 ook bekend zijn. Het zijn jongens die inmiddels al een aantal jaren actief zijn bij de pupillen, namelijk Nick Ouwehand en Bryan Laman. Ze hebben in die tijd grote sprongen gemaakt en laten zien leuke teams te kunnen smeden van de jongens en meiden onder hun hoede. Zij willen nu graag een volgende stap zetten. De stap naar hoofdtrainer is een grote stap maar we hebben er alle vertrouwen in dat zij dat aankunnen. En ze staan er natuurlijk niet alleen voor: Nino Hoogervorst zal ze als technisch coördinator onderbouw gaan begeleiden en zijn ervaring met ze delen. Heel veel succes mannen!

Voor de positie van hoofdtrainer voor de JO13 zijn we helaas nog niet rond. Het streven is om er een duo-baan van te maken waarbij Cody Huis zeker één van het duo zal zijn. De tweede plek is nog niet gevuld. Ik hoop wel dat dat op korte termijn gaat lukken.

Tenslotte: Volgend jaar nemen we afscheid van Mike Dam. Mike heeft ons de afgelopen 3 jaar geholpen om de periodisering, de manier om de jeugd fit te krijgen en te houden gedurende een seizoen, op een heel goed niveau te krijgen. Hij heeft de vertaling gemaakt van de programma’s voor senioren naar de jeugd en met succes. Die kennis zit nu bij meerdere hoofdtrainers tussen de oren. Ik wil Mike graag bedanken voor de inbreng die hij met groot enthousiasme heeft geleverd en hem succes wensen in zijn verdere carrière.

Frans Verschoor