Nieuwsbrief 2 V.V. Ter Leede Jeugd

Alle jeugdteams van nieuwe kleding voorzien
Alle jeugdteams spelen inmiddels in de nieuwe tenues. We weten niet wat jullie er van vinden, maar wij vinden het een prachtig gezicht. De hele operatie had wat voeten in aarde, maar we kunnen stellen dat het perfect is verlopen. Hiervoor willen wij graag Marcel Jansen, LJ Sport en de hoofdsponsor Auto Centrum Beelen heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Ook willen wij de spelers, speelsters en ouders bedanken voor hun flexibiliteit bij de uitreiking van de tenues. Op dit moment zijn we nog bezig om de laatste ruilverzoeken af te handelen. Binnenkort zullen we het administratieve traject opstarten. Zoals al eerder gemeld zullen wij per jeugdlid dit seizoen € 34,00 in rekening brengen. Hierin is eenmalig € 10,00 inschrijfkosten opgenomen. Een betalingsverzoek volgt binnen enkele weken. Ook vragen wij u daarbij om ons te machtigen voor het incasseren van de toekomstige betalingen.
Inmiddels zijn ook de nieuwe reservetenues binnen. Voor iedere lichting is er een tas met compleet tenue, dus shirts (licht blauw), broekjes(wit) en kousen(licht blauw). Indien je team een extra wedstrijd heeft of speelt tegen een team met dezelfde kleurstelling dan kan de begeleider dit kenbaar maken en een beroep doen op de tas met reservetenues. De begeleiders kunnen dit kenbaar maken aan de coördinator van de A-B-C-D-E of F lichting. De tas moet uiteraard weer zsm schoon gewassen terug naar de club.

Meeste jeugdteams zijn goed uit de startblokken gekomen
Na de zomer, vaak in een (deels) nieuwe team samenstelling, soms met nieuwe trainers of begeleiders is het altijd even wennen.
Ook voor de begeleiding is het altijd even opstarten na de vakanties. Inmiddels is deze opstartfase voorbij.
Een aantal teams hebben een opvallende goede start gemaakt.
A1, net gepromoveerd naar de hoofdklasse en draait direct bovenin mee.
B4, net geen bekerwinst, maar op één wedstrijd na alles gewonnen.
D4, D6, E2, E6, en de F3  behaalde wel de hoogste positie in de bekercompetitie.
Mooie start jongens, hou dit vast.

Jeugdspelers van Ter Leede geselecteerd door de KNVB
Dat Ter Leede een aantal zeer getalenteerde voetballers en voetbalsters binnen de club heeft is ook de KNVB opgevallen.
Rik van ’t Wout, Noa Vonk, Daimy Huttinga, Rosa van Gool, Esmay de Ridder, Fenne v/d Ham, Chris Pitti zijn uitgenodigd voor de regio selectie van de KNVB.
Anne Sellies speelt een tweedaagse stage met het Nederlands Elftal onder de 17 jaar.
Veel succes jongens en meisjes bij deze trainingen en wedstrijden.

Keeperstraining voor alle jeugdkeepers
Het was even puzzelen en we zijn eruit gekomen. Jeroen Zuidhoek, de keeperstrainer voor de selectie teams van de jeugd, verzorgt samen met een aantal jeugdselectie keepers (Pieter Vis, Joran Kret, Daimy Huttinga en Jurian Berkhout) de keeperstraining voor alle niet-selectie keepers.
Donderdag 15 oktober jl. zijn deze trainingen gestart. Ook jonge keepertjes uit de E en F elftallen doen mee en maken op deze wijze kennis met het keepersvak.

Meisjes A zijn beloften team geworden
Het volledige meisjes A-team is het beloften team geworden bij de vrouwen senioren. Het 3e elftal vrouwen had te weinig vrouwen om een geheel team te vormen.
De meisje A zijn gevraagd om wekelijks spelers te leveren aan dit team. In overleg is ervoor gekozen het gehele MA team door te schuiven als het 3e elftal en op deze wijze een belofte team te vormen.
Dat de meiden ook bij de vrouwen hun mannetje staan blijkt wel uit de eerste resultaten. Drie wedstrijden gespeeld, 9 punten. Klasse hoor meiden!

Belangrijke vacatures vervuld bij E en F groepering
Afgelopen weken zijn er twee belangrijke vacatures ingevuld.
Willem Jan Moret is gestart als algemeen coördinator van de F-groepering.
William Lengton is gestart als technisch coördinator van de E en F groepering.
Willem Jan en William zijn al volop in bedrijf in hun nieuwe functie en wij wensen ze veel succes toe.

“Train de trainer” een succes!
Leo Verbeek heeft 6 avonden georganiseerd voor trainers/begeleiders van jeugdteams. Maar liefst 20 trainers/begeleiders uit verschillende jeugdgroeperingen hebben de cursus gevolgd.
Per cursusavond was er een uur theorie over een bepaald onderwerp en een uur praktijk op het veld.
Van meerdere trainers hebben we positieve feedback ontvangen. Wij zullen de ervaringen van de trainers evalueren en gaan dit zeker een vervolg geven.
Het uiteindelijk doel is om de trainers en begeleiders voldoende handvatten te geven waardoor zijn een goede, afwisselende, leerzame training kunnen geven en op zaterdag de spelers in het veld goed kunnen begeleiden.

Communicatie KNVB
Met ingang van dit seizoen communiceert de KNVB in een aantal gevallen rechtstreeks met de individuele leden middels e-mail. Bijvoorbeeld wanneer je een rode kaart of teveel gele kaarten oploopt en geschorst wordt ontvang je daar via de mail rechtstreeks bericht over. De melding via de post is daarmee komen te vervalen.
Geef bij wijzigingen van je e-mailadres deze mutatie dus altijd door aan ledenadministratie@terleede.nl. De KNVB wordt dan automatisch op de hoogte gesteld.

Eastern Open West bij Ter Leede
Tijdens het paasweekend in 2016 organiseert Ter Leede het Eastern Open Toernooi West. In samenwerking met de organisatie van Eastern Open wordt dit evenement georganiseerd.
Namens Ter Leede zal het Meisjes B team deelnemen, één selectie team uit de B en de B3 en B4, één selectie team uit de C en de C3 en C4.
Ouders van deze teams houdt alvast rekening met de vakantie planning, want dit evenement mag uw kind niet missen! Op een later tijdstip zullen we een oproep doen voor ondersteuning van de organisatie van dit toernooi door vrijwilligers.

Voorwaarts Ter Leede
De Jeugdcommissie

16 oktober 2015