Nieuwsbrief 5 V.V.Ter Leede Jeugd!!

Nieuwsitems op onze website: www.terleede.nl
Het zal de meeste van u niet zijn ontgaan dat alle nieuwsitems van de jeugd staan vermeld op onze website www.terleede.nl.
Het is dan ook belangrijk om hier wekelijks op te kijken en op de hoogte te 
blijven van het nieuws wat de vereniging u te vertellen heeft.

Deze nieuwsbrief staat ook op deze 
website maar wordt ook door de begeleiders via de mail naar u verstuurd als ‘extra’ informatie om u 
optimaal te voorzien van de nieuwtjes binnen de vereniging.

Keniaanse kinderen bedanken Ter Leede!
Geef je oude voetbalschoenen een 2e leven, zo luidt de slogan op de banner in het jeugdhonk van Ter Leede.
Inmiddels zijn al vele voetbalschoenen ingeleverd, met als eindbestemming Kenia.
In Kenia zijn heel veel kinderen net als onze spelers en speelsters gek op voetballen. Maar onze kinderen scoren toch ook beter mét schoenen aan? En nog meer mooie overeenkomsten, want net als onze spelers en speelsters doen ook de kinderen in Kenia erg goed hun best op school. Als ze goed hun best doen op school, mogen ze na schooltijd namelijk lekker voetballen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

TL-Kenia (17)

Dankbaar zijn de Keniaanse kinderen dat Ter Leede zoveel oude voetbalschoenen een nieuw leven heeft ingeblazen door deze in te zamelen en samen met de nodige voetbalkleding te verzenden naar Kenia. De Keniaanse kinderen kunnen nu naast goed leren op school, ook buiten hun voetbalskills verbeteren op voetbalschoenen die door ons zijn ingezameld.

CC Verfrissing

Rabobank Clubkas Campagne
Ter Leede neemt deel aan de Rabobank Clubkas Campagne 2016 van Rabobank Bollenstreek. Met deze deelname willen we proberen zoveel mogelijk geld in kas te krijgen voor de jeugd van Ter Leede. Het daadwerkelijke doel zal nog nader worden bepaalt. In oktober zal de stemperiode plaatsvinden.

Wel is het nu al belangrijk om vóór begin juli 2016 in actie te komen als u een stem uit wilt brengen! Wie mogen er namelijk stemmen? Alleen leden van Rabobank Bollenstreek. Als u klant bent, bent u niet automatisch lid. Bent u nog geen lid, maar wel klant van de bank? Dan kan u tot begin juli 2016 lid worden en meestemmen tijdens de campagne. Het lidmaatschap aanvragen kan via de website www.rabobank.nl/bollenstreek , onder het kopje ‘Leden‘. Het is kosteloos en verplicht u tot niets, wel ontvangt u leuke en handige tips op allerlei gebied.

 

Jeugdtoernooien.
Het toernooiseizoen komt er weer aan! De toernooicommissie is druk bezig geweest om voor ieder team een leuk toernooi of zelfs meerdere toernooien te plannen (afhankelijk van de wensen van de begeleiders). Het schema van de toernooien kunt u vinden op onze site bij Jeugd->Overige jeugdinfo->toernooien. Dit jaar wordt op 21 mei het 3e Jaap Schaap Toernooi georganiseerd bij Ter Leede. Een leuk en gezellig toernooi waar onze F3, F4, F5, F6, F7, E5, E6, E7 en E8 het mogen opnemen tegen vele voetbalverenigingen uit de omgeving. Als u tijd heeft, kom gezellig kijken naar deze voetbaltalenten!
BELANGRIJKE DATUM: SLOTDAG 4 JUNI AS. NOTEER DEZE DATUM ALVAST IN UW AGENDA!!!

Jeugdtrainers voor het nieuwe seizoen.
Update t.a.v. de invulling van de jeugdtrainers voor het nieuwe seizoen 2016-2017.
Hoofdtrainer A-junioren: Koen van der Vlugt
Hoofdtrainer B-junioren: Job de Ridder
Hoofdtrainer Meisjes B-junioren: Ruud van der Meer
Hoofdtrainer C-junioren: Arjan Timmers
Hoofdtrainer D-junioren: Thymen Kruider ondersteund door Melvin van Stijn
Hoofdtrainer E-pupillen: Lars Ciggaar en Mike van der Zon
Hoofdtrainer F-pupillen: Nino Hoogervorst
Hoofdtrainer Euro-leaque en Ukken: Jaap Schaap
Keeperstrainer: Jeroen Zuidhoek
Inmiddels zijn de gesprekken gestart om trainers voor de overige groeperingen ingevuld te krijgen.

Er wordt hard gewerkt om het meisjes voetbal een impuls te geven. Het streven is om volgend seizoen een nieuw meisjes C team te vormen. Als er voldoende aanmeldingen zijn, mogelijk nog een meisjes D team (7-tal of 11-tal). Ter Leede zal actief werven op het schoolvoetbal toernooi voor de meiden. Er worden in de maand mei proeftrainingen voor  meisjes georganiseerd om kennis te maken meisjes voetbal.

Via deze weg een oproep aan alle meisjes van Ter Leede om jullie vriendinnen uit te nodigen om deel te nemen aan deze kennismaking trainingen (op woensdag 18 en 25 mei)!!!!!!!!

Vanuit de KNVB:
Nieuwe teambenaming Jeugd.
Het amateurvoetbal staat aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen. Deze passen in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal, spannende competities en het ontzorgen van de wedstrijdsecretaris. Al deze elementen zijn terug te vinden in de toekomstige uitwerking van de nieuwe aanduidingen voor de jeugdcompetities. Wat betekent dit voor verenigingen?
Internationaal gebruikelijke aanduidingen
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). Zie ook het schema onderaan dit nieuwsbericht. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets. 
De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd. De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.
J staat voor jeugdcompetitie
Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.
Waarom veranderen de aanduidingen?
Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). Dit moet de kwaliteit van het voetbal ten goede komen.
In onderstaande tabel zijn de nieuwe aanduidingen, de oude aanduidingen en de geboortejaren overzichtelijk naast elkaar gezet. De peildatum is 31 december van enig jaar.

Aanduiding Oude aanduiding Geboortejaar
JO20   eerstejaars senioren         1997
JO19   tweedejaars A-junioren    1998
JO18   eerstejaars A-junioren      1999
JO17   tweedejaars B-junioren    2000
JO16   eerstejaars B-junioren      2001
JO15   tweedejaars C-junioren    2002
JO14   eerstejaars C-junioren      2003
JO13   tweedejaars D-pupillen    2004
JO12   eerstejaars D-pupillen      2005
JO11   tweedejaars E-pupillen     2006
JO10  eerstejaars E-pupillen       2007
JO9    tweedejaars F-pupillen     2008
JO8    eerstejaars F-pupillen       2009
JO7    minipupillen                        2010

Heeft u nog vragen, opmerkingen en/of tips voor ons?
Wij horen het graag van u om zo, samen met
alle andere vrijwilligers, de vereniging nog mooier te maken!

Voorwaarts Ter Leede
De Jeugdcommissie